نشست دو روزه مدیران تغذیه دانشگاههای علوم پزشکی کشور با حضورمدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر احمد اسماعیل زاده با بیان اینکه این نشست با حمایت یونیسف برگزار می شود، گفت: هدف از برگزاری این نشست سالانه تشریح برنامه توانمندسازی کارشناسان تغذیه با تمرکز بر تغذیه کودکان و مادران باردار، بررسی چالشهای برنامه های حمایت تغذیه ای با حضور همکاران وزارت رفاه، نقش کارشناسان تغذیه در برنامه پزشکی خانواده و بررسی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت با اولویت شبکه بهداشت کشور است.
وی اظهارداشت: حمایت تغذیه ای کودکان و کاهش سوء تغذیه، پایش وضعیت تغذیه ای ید در 5 سال متوالی برای مادران باردار و دانش آموزان، تداوم فرهنگ سازی برای مصرف نان کامل ، برنامه شیر مدرسه، پایش وضعیت تغذیه عشایر در 13 دانشگاه، تدوین نقش تغذیه کشور طی 3 سال متوالی، پایش ها، آموزش و مشاوره از راه دور در 20-10 درصد دانشگاه ها که کمبود نیروی انسانی کارشناس تغذیه دارند، ورود به برنامه عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، غربالگری اضافه وزن و چاقی کودکان با همکاری یونیسف، گسترش برنامه مگادوز ویتامین A ، ساماندهی برنامه حمایتی زنان باردار و پویش ملی تغذیه سالم از اولویت های برنامه دفتر بهبود تغذیه در سال جاری است.
همچنین دکتر کورش اعتماد سرپرست مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور وبیناری در این نشست ضمن ارائه گزارش ساختار و عملکرد کارشناسان تغذیه در سال گذشته ابراز امیدواری کرد: فعالیت های آموزشی همکاران تغذیه و اثربخشی آن بر جامعه در عملکرد این گروه دیده شود و سلامت غذایی و رویکردهای تغذیه ای افراد که در پاندمی کووید تغییر یافته است در برنامه های عملیاتی و ساختار شبکه با تقویت و انجام مداخلات جمعیتی مناسب، اصلاح و اقدامات موثری در کنترل عوامل خطر بیماریهای مختلف، بهبود رشد کودکان و تامین سالمندی سالم را فراهم نماییم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مراسم آغازین این نشست ضمن خیرمقدم به میهمانان و تبریک دهه کرامت گفت: طبق برنامه تحول نظام سلامت، حضور کارشناسان تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت سرآغاز تحول عظیمی در حوزه سلامت مناطق شهری و روستایی است.
دکتر مهدی قلیان اول با بیان اینکه در حوزه بیماریهای غیرواگیر تا حدود 80 درصد عوامل اجتماعی موثر بر سلامت به تغذیه مردم ارتباط دارد، افزود: سواد سلامت مردم و نقش تغذیه در سلامت و بیماری بایستی برای مردم تشریح گردد و مطالبات جامعه در مسیر تغذیه سالم قرار گیرد که قطعا هدایت تغذیه جامعه در مسیر صحیح، نیازمند حمایت و برنامه برنامه ریزی مناسب است.
همچنین در این نشست پیام نماینده یونیسف در کشورمان برای شرکت کنندگان قرائت شد که بر تغذیه سالم کودکان در هزار روز اول زندگی، توجه به سلامت مادران باردار ، اهمیت تغذیه در کودکان سنین مدرسه و نوجوانان و آمادگی یونیسف برای همکاری در برنامه های سلامت محور کودکان و مادران باردار تاکید داشت.