معاونت بهداشت

مقالات

سال گذشته 504 هزار نفر تحت غربالگری سرطان¬ قرار گرفتند

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

مسئول برنامه سرطان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با اجرای برنامه غربالگری سرطان در خصوص سرطان‌های دهانه رحم، پستان و روده بزرگ برای گروه‌های سنی هدف، سال گذشته 504 هزار نفر تحت غربالگری سرطان­ قرار گرفتند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر سارا رضایی افزود: خراسان رضوی در تعداد مبتلایان به سرطان روده بزرگ از میانگین کشوری آن بالاتر بوده، اما در سرطان‌های پستان و دهانه رحم از آمار پایین‌تری به نسبت میانگین کشوری برخوردار است.

وی اظهار داشت: پیشگیری از سرطان جزء اولویت‌های مهم در برنامه‌های کاری حوزه سلامت بوده و این موضوع به‌طور جد در برنامه کاری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارد.

دکتر رضایی تصریح کرد: در این برنامه خانم‌های ٣۰ تا ۶٩ ساله برای سرطان پستان، خانم‌های ٣۰ تا ۵٩ ساله برای سرطان دهانه رحم و خانم‌ها و آقایان ۵۰ تا ۶٩ ساله برای سرطان روده بزرگ در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاهها و خانه های بهداشت تحت غربالگری قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: در برنامه غربالگری سرطان پستان، معاینه توسط ماما و پزشک انجام شده و در صورت داشتن مشکل در معاینه و یا سابقه فامیلی یا فردی سرطان پستان، درخواست ماموگرافی و سونوگرافی پستان جهت خانم های 40 تا 69 ساله و درخواست سونوگرافی جهت خانم های 30 تا 39 ساله انجام می شود و پس از آن در صورت داشتن مشکل به جراح عمومی ارجاع می شوند.

مسئول برنامه سرطان معاونت بهداشت دانشگاه گفت: در مورد سرطان روده بزرگ ابتدا تست فیت که فقط به هموگلوبین انسانی حساس است و کاملا غیر تهاجمی است، برای فرد انجام می شود و در صورت مثبت بودن تست و یا داشتن سابقه فردی و خانوادگی به متخصص گوارش جهت انجام کولونوسکوپی ارجاع می شوند. همچنین در مورد سرطان دهانه رحم، معاینه و پاپ اسمیر انجام شده و در صورت داشتن مشکل به متخصص انکولوژی زنان جهت انجام خدمت کولپوسکوپی ارجاع می شوند.

دکتر رضایی با بیان اینکه از سال 1396 تاکنون 2 میلیون و 605 هزار نفر جمعیت هدف در سرطان‌های روده بزرگ، پستان و دهانه رحم درگروه‌های سنی مذکور غربالگری شده‌اند، خاطرنشان کرد: در این غربالگری‌ها پاسخ تست اکثر مراجعه‌کنندگان منفی بود و موارد مثبت هم جهت پیگیری‌های بعدی و درمان بیماری به سطوح بالاتر ارجاع داده شدند.