معاونت بهداشت

مقالات

بیش از 25% ناباروری ها ریشه در مسائل تغذیه ای دارد

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیش از 25% ناباروری ها صرفاً به خاطر مسائل تغذیه ای است و برخی زوجین بعد از سالها ناباروری با مداخلات ساده ­ تغذیه­ای باردار می شوند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر صفریان در کارگاه توانمندسازی کارشناسان تغذیه با موضوع وزن­گیری در دوران بارداری افزود: در زمان بارداری، کنترل و تعادل وزن بسیار اهمیت دارد و هر نوع کاهش وزن در زمان بارداری ممنوع است.

 وی با بیان اینکه وزن­گیری در بارداری مستقیماً بر سلامت جنین در کل طول عمرش وابسته و تاثیر گذار است، توصیه کرد: بانوان تا زمانی که تحت رژیم درمانی برای کاهش وزن هستند باردار نشوند و با رعایت فاصله دو ماه از زمان تثبیت وزن و بعد از کنترل­های هورمونی و کمبودهای تغذیه­ای جهت بارداری اقدام نمایند .

دکتر صفریان سه ماهه اول بارداری را که در آن اندام­های حیاتی جنین شکل می­گیرد، مهمترین مرحله دوران بارداری برشمرد و گفت: تغذیه متعادل مادران در بارداری بر عملکرد، رشد و تکامل جفت و جنین بسیار تاثیر گذار است و علاوه بر عوارض مستقیمی مانند سقط خودبخودی، دیابت بارداری، زایمان زودرس، مرده­زایی و ... در مواردی زمینه ساز بیماریهای مزمن نظیر دیابت، فشارخون و حتی سرطان برای جنین در آینده است.

وی اظهار داشت شرایط اقتصادی، اجتماعی، مشکلات روانی، عاطفی و خانوادگی در کم وزنی مادران باردار باید مورد توجه قرار گیرد و کارشناسان تغذیه با مهارتها، اقدامات حمایتی و ابتکار عمل خود باید در بهبود وضعیت تغذیه­ای مادران بگوشند.