معاونت بهداشت

رصد و پیشگیری عوامل آسیب زا برای سلامت زائران در ایام اربعین و دهه پایانی صفر

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

در راستای تامین سلامت و ارائه خدمات مطلوب بهداشتی به زائران و مجاورین بارگاه منور رضوی در ایام اربعین حسینی و دهه پایانی صفر

جلسه هماهنگی معاونت بهداشتی با حضور معاون بهداشت دانشگاه، جانشین ریاست دانشگاه در ستاد خدمات سفر، معاون فنی مرکز بهداشت استان، مدیران و کارشناسان مراکز بهداشت مشهد و شبکه های بهداشت و درمان شهرستانهای تابعه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر مهدی قلیان اول، در این جلسه ضمن قدردانی از هماهنگی، برنامه ریزی و تلاش های همکاران حوزه بهداشت در خدمت رسانی به زائرین و مجاورین بارگاه منور رضوی گفت: در ایام اربعین و دهه پایانی صفر که شاهد حضور خیل عظیمی از زائران در مشهد هستیم با جدیت و  پایبندی به اصول مراقبتهای بهداشتی اولیه، هرگونه عامل آسیب زا برای سلامت زائران رصد و پیشگیری می شود.

وی التور را تهدیدی بومی در مناطق مختلف دانست و با بیان اینکه در حال حاضر هیچ موردی از التور گزارش نشده است، افزود: تامین اب آشامیدنی سالم، نظارت بر تهیه و طبخ و نگهداری موادغذایی و بازرسی های بهداشت محیط در مسیر تردد کاروانهای زیارتی به ویژه مبادی مرزی با بکارگیری تجارب و درس آموخته­های موفق سال های گذشته و بهره­گیری از ظرفیت های موجود انجام می شود.

در ادامه دکتر یوسف رحمتی جانشین رئیس دانشگاه در کمیته بهداشت، درمان و محیط زیست ستاد خدمات سفر خراسان رضوی نیز ضمن قدردانی از زحمات همکاران حوزه بهداشت بر انعکاس موفق این خدمات در سطح استان و کشور تاکید کرد و گفت: ما باید چشم بینای سلامت، بهداشت، امنیت و ایمنی جامعه باشیم.

همچنین دکتر فرشید وفا مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه نیز با اشاره به عبور بیش از 50 هزار زائر مرز تا مرز کشورهای همسایه در این ایام، از زحمات همکاران بهداشتی تایباد و خواف در انجام مراقبتهای سندرومیک بیماریها در پایگاه مرزی پایگاه دوغارون قدردانی کرد و گفت: کارگروهی، مطالبه گری برون بخشی، پایش و نظارت استراتژی برنامه های بهداشتی در ایام اربعین حسینی و دهه پایانی صفر است.

وی بر اطلاع رسانی در زمینه اصلاح فرهنگ استفاده از یخ و عدم تماس مستقیم یخ صنعتی با آب آشامیدنی تاکید کرد و گفت: احصاء اطلاعات موکب ها و محل­های اسکان جهت نظارت و بازرسی، تامین آب شرب سالم، عرضه یخ بهداشتی و مواد اولیه غذایی سالم جهت طبخ نذورات، مدیریت پسماند و فاضلاب انجام گیرد.

در ادامه کارشناسان و روسای سایر گروه های بهداشتی به ارائه گزارش آمادگی ها و اقدامات انجام شده در حوزه فعالیت خود پرداخته و پیشنهادات، راهکارها و چالشهای موجود مورد بحث و بررسی قرار گرفت.