معاونت بهداشت

مقالات

انتقال بیماری وبا کاملا با شرایط بهداشتی نامناسب ارتباط دارد

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: انتقال بیماری وبا کاملا با شرایط بهداشتی نامناسب شامل عدم دسترسی کافی و مناسب به آب سالم و تسهیلات دفع بهداشتی فاضلاب ارتباط دارد و در غیاب وجود شرایط بهداشتی مناسب، بیماری وبا امکان گسترش سریع در منطقه را خواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر زهرا نهبندانی افزود: وبا یک عفونت اسهالی حاد است که به دنبال خوردن آب یا غذای آلوده به باکتری ویبریوکلرا ایجاد می شود. این بیماری از سرایت پذیری باالایی برخوردار است. اگرچه اغلب افراد آلوده علائم بالینی نداشته یا علائم خفیف دارند و می توانند با موفقیت درمان شوند لیکن در مواردی نیز به دنبال بروز علائم اسهال حاد آبکی شدید می تواند با مرگ ومیر و ناتوانی باالایی توام و در عرض چند ساعت منجر به مرگ بیمار شود.

وی اظهار داشت: بیماری وبا هنوز به عنوان یک تهدید برای سلامت عمومی در دنیا محسوب می شود و بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت روند ابتلا به وبا در دنیا همچنان از سیر صعودی برخوردار بوده و در منطقه مدیترانه شرقی نیز بیش ترین آمار مربوط به کشورهای همجوار با مرزهای شرقی کشورمان است.

دکتر نهبندانی تصریح کرد: در حال حاضر سطح خطر بیماری وبا در سطح جهانی به دلایلی مانند درگیری، جابجایی جمعیت ها، بلایای طبیعی و تغییرات آب و هوایی به ویژه در مناطقی که محدودیت های دسترسی به مراقبت های بهداشتی دارند را بسیار بالا ارزیابی شده است. و نواحی پرجمعیت در صورت عدم دسترسی به حداقل ملزومات مورد نیاز شامل آب سالم و سیستم جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب، مناطقی هستند که به طور قابل توجهی در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه با تاکید بر جدی گرفتن توصیه‌های بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا و انتقال بیماری وبا، گفت: راه انتقال بیماری‌های منتقله از آب و غذا در تمام موارد گوارشی و اغلب به صورت دهانی است و علائم در اغلب موارد شامل اسهال، تهوع، استفراغ و دردهای شکمی است که به طور متوسط در مدت  ٢۴ تا ۴٨  ساعت بعد از ورود عفونت  به بدن ظاهر شده و برای یک تا دو روز ادامه دارد.

دکتر نهبندانی توصیه کرد: شستشوی سبزیجات با استفاده از مواد ضدعفونی کننده انجام شود و شهروندان از شستشوی ظرف و میوه و سبزیجات در آبهای جاری پرهیز کرده و قبل از تهیه غذا و یا سرو و مصرف غذا دست‌ها را  با آب وصابون بشویند علاوه براین استفاده از سرویس های بهداشتی، استفاده از یخ های بهداشتی در زمان سفر و قرار ندادن بطریهای اب معدنی و نوشابه در حوضچه ها مانع از ابتلا به بیماریهای گوارشی می شود.