رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص ارتباط سلامت پوست و تغذیه گفت: پوست به عنوان بیرونیترین عضو بدن، وضعیت سلامت درونی ما را به وضوح منعکس میکند. بنابراین، پرهیز از برخی مواد غذایی خاص میتواند تأثیر بسزایی در حفظ و بهبود سلامت پوست داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر زهرا اباصلتی در راستای ارتقاء آگاهی عمومی و اهمیت توجه به تغذیه سالم به عنوان یکی از عوامل اصلی سلامت پوست، افزود:کربوهیدراتهای تصفیهشده مانند شکر فرآوریشده و قندها، به عنوان منابع تغذیه باکتریهای مضر در دستگاه گوارش شناخته میشوند. این امر میتواند منجر به ایجاد آکنه و مشکلات پوستی شود. به همین دلیل، جایگزینی این مواد با شیرینکنندههای طبیعی نظیر عسل یا استویا پیشنهاد میشود.
وی اظهار داشت: سویا به دلیل دارا بودن فیتو استروژنها میتواند موجب اختلالات هورمونی و در نتیجه تأثیرات منفی بر سلامت پوست شود. به جای استفاده از شیر سویا، توصیه میشود که از شیر بادام استفاده گردد.
دکتر اباصلتی تصریح کرد: فست فودها معمولاً از روغنهای گیاهی تصفیهشده تهیه میشوند که حاوی اسیدهای چرب امگا 6 هستند و مصرف بیش از حد این نوع روغنها میتواند با افزایش التهاب در بدن، تأثیر منفی بر سلامت پوست داشته باشد. بنابراین، کاهش مصرف فست فود و جایگزینی آن با میان وعدههای سالم مانند آجیل و میوههای تازه توصیه میشود.
وی ادامه داد: نوشیدنیهای الکلی به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی قند و تأثیر منفی بر تولید کلاژن، میتوانند منجر به پیری زودرس پوست شوند. از اینرو، پرهیز از مصرف الکل برای حفظ سلامت پوست ضروری است.
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه در خصوص گوشتهای فرآوریشده نیز گفت: گوشتهای نمکسود و فرآوریشده به دلیل داشتن مقادیر بالای سدیم و نگهدارندههایی مانند نیترات سدیم، میتوانند موجب تورم و از بین رفتن کلاژن و الاستین پوست شوند. مصرف گوشتهای غیر فرآوریشده به جای گوشتهای فرآوریشده پیشنهاد میشود.
دکتر اباصلتی همچنین درباره مصرف غذاهای تند افزود: اگرچه علل دقیق آن مشخص نیست، اما برخی مطالعات نشان دادهاند که غذاهای تند میتوانند به تشدید بیماریهای پوستی از جمله آکنه منجر شوند. در این موارد، استفاده از ادویههای ملایم مانند زنجبیل و زردچوبه توصیه میشود.
وی خاطرنشان کرد: کافئین نیز ممکن است باعث افزایش سطح کورتیزول شود که این امر میتواند به التهاب و مشکلات پوستی منجر شود. به جای مصرف نوشیدنیهای کافئیندار، نوشیدن آب قلم یا دمنوشهای گیاهی به عنوان جایگزین مفید است.
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت تأکید کرد: برای حفظ سلامت پوست، توصیه میشود که از مواد غذایی حاوی امگا 3 مانند دانههای چیا، بادام هندی و فندق استفاده شود. این مواد غذایی به کاهش التهاب کمک کرده و به بهبود سلامت پوست کمک میکنند.

