معاونت بهداشت

لزوم تشدید مراقبت‌ها در برابر بیماری‌های حاد تنفسی و آنفلوانزا

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با توجه به  شروع فصل‌سرما و افزایش درصد مثبت شدن نمونه های آنفلوآنزا در هفته اخبر، از لزوم تشدید مراقبت ها در برابر بیماری‌های حاد تنفسی و آنفلوانزا خبر داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر زهرا نهبندانی گفت: استفاده از ماسک خصوصا در فضاهای بسته و اماکن تجمعی و پرجمعیت، رعایت مراقبتهای فردی و اجتماعی از جمله رعایت آداب تنفسی برای پیشگیری و کنترل بیماری ضرورت دارد.

وی با بیان اینکه پیشگیری از بیماری‌های تنفسی از جمله آنفلوانزا، نیازمند مشارکت، همکاری و آگاهی جمعی است، افزود: رعایت اصول حفاظت فردی و تهویه مناسب در پایانه های مسافربری(زمینی و هوایی)، اماکن عمومی (سینماها، فرهنگسراها، اماکن ورزشی، مساجد و ...) و وسایل حمل و نقل عمومی(تاکسی، اتوبوس، مترو و ...) از جمله رفتارهای سالم بهداشتی و اثربخش در پیشگیری و کنترل بیماری در سطح جامعه است.

دکتر نهبندانی ادامه داد: مهم‌ترین راه انتقال ویروس انتقال از طریق قطرات تنفسی و هوا است اما ویروس ممکن است ساعت‌ها در شرایط سرد و با رطوبت کم در محیط زنده بماند و انتقال آن از طریق سطوح آلوده به ترشحات فرد بیمار نیز می‌تواند صورت گیرد لذا گندزدایی سطوح پر تماس و شست و شوی مرتب دست ها نیز مورد تاکید است.

رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه، اظهار داشت: مهم‌ترین اقداماتی که مبتلایان بیماری‌های تنفسی واگیر  باید برای بهبودی خود و پیشگیری از ابتلای اطرافیان به بیماری، انجام دهند شامل: پوشاندن دهان و بینی ترجیحا با ماسک یکبار مصرف یا دستمال کاغذی در هنگام عطسه و سرفه، استفاده از ماسک مناسب و دفع بهداشتی آن، نوشیدن آب و مایعات کافی، اقامت در منزل و حضور نیافتن در اماکن پرجمعیت و محل کار و به حداقل رساندن تماس‌ها تا رفع علائم حاد بیماری، پرهیز از دست‌دادن، روبوسی کردن و در آغوش گرفتن دیگران، استراحت کافی، مراجعه به پزشک و پرهیز از خوددرمانی و مصرف خودسرانه داروهای آنتی‌بیوتیک است.

دکتر نهبندانی با اشاره به  اهمیت واکسیناسیون آنفلوآنزا در پیشگیری و کنترل عوارض و نتایج حاصل از بیماری، اظهار داشت: بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفولانزا از  شهریور لغایت آبان ماه می باشد، با این وجود در صورت عدم تزریق واکسن در زمان مناسب، تزریق آن تا پایان آذر و حتی دیرتر نیز به خصوص در افراد پرخطر توصیه می گردد.

وی با تاکید بر لزوم مراقبت از سالمندان بالای 65 سال، مادران باردار و مبتلایان به بیماری های زمینه ای نظیر دیابت و افراد دچار نقص ایمنی در ابتلا به آنفلوآنزا، افزود: مراقبت و استراحت کردن بیمار بخش عمده و مهمی از روند درمان را تشکیل می‌ دهد علاوه بر این مصرف ویتامین D  وC، مایعات فراوان و سبزیجات تازه، و رعایت قرنطینه برای مبتلایان ، جداسازی ظروف غذا، دفع بهداشتی دستمال های آلوده در پلاستیک و سطل زباله درب دار از مواردی است که برای پیشگیری از افزایش موارد آنفلوآنزا توصیه می شود.