رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه با تأکید بر نقش تغذیه مناسب در تقویت سیستم ایمنی بدن، گفت: استفاده روزانه از میوهها، سبزیجات و منابع طبیعی ویتامینها، در پیشگیری و کاهش شدت ابتلا به بیماریهای فصلی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا مؤثر است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر زهرا اباصلتی افزود: غذاهای تقویت کننده سیستم ایمنی با سرماخوردگی و انفلوانزا مبارزه می کنند و لازم است در برنامه غذایی روزانه گنجانده شوند تا سیستم ایمنی بدن در برابر ویروسها مقاومتر شود.
وی اظهار داشت: میوهها و سبزیجات تازه بهدلیل دارا بودن انواع آنتیاکسیدانها، ویتامینهای A،C و E و مواد مغذی نظیر بتاکاروتن، در تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب مؤثرند. مصرف موادی مانند هویج، بادام، سیر، زنجبیل، ماهی سالمون و قارچ میتواند در پیشگیری از ابتلا به عفونتها و ویروسها نقش کلیدی داشته باشد.
دکتر اباصلتی با اشاره به اهمیت مصرف مایعات کافی در دوران بیماری، گفت: هضم ترکیبات مایع نیاز به انرژی کمتری دارد؛ لذا نوشیدن آب، آبمیوه طبیعی، چای کمرنگ و سوپهای سبک همزمان با شروع علائم توصیه میشود تا بدن انرژی کافی برای مقابله با بیماری را داشته باشد. علاوه بر این مایعات، موجب رقیق شدن ترشحات، دفع سموم و تسکین گلودرد میشود.
وی خاطرنشان کرد: مصرف غلات کامل و سبوسدار، شیر و لبنیات کمچرب بهویژه انواع پروبیوتیک، ماست، تخممرغ، گوشت سفید و حبوبات از مهمترین منابع تقویتکننده سیستم ایمنی بدن هستند. رعایت نظم در وعدههای غذایی و صرف صبحانه کامل شامل شیر، تخممرغ، پنیر کمنمک، نان سبوسدار و میوهها نقش قابل توجهی در ارتقای سلامت دارد.
دکتر اباصلتی با تأکید برکاهش مصرف قند و نوشیدنیهای شیرین افزود: شیرینکنندههای طبیعی مانند عسل و کشمش قرمز بهدلیل خاصیت ضدالتهابی و تقویت سیستم ایمنی، جایگزین مناسبی برای قند و شکر هستند.
وی با اشاره به اهمیت ریزمغذیها تصریح کرد: مصرف منظم منابع غذایی حاوی آهن و روی مانند گوشت، مرغ، تخممرغ و حبوبات، و دریافت مکمل ویتامین D طبق دستورالعملهای وزارت بهداشت، از اقدامات مؤثر در پیشگیری از ابتلا و تسریع روند بهبودی بیماران به شمار میرود.
![]()

