معاونت بهداشت

مبارزه غذاهای تقویت‌کننده سیستم ایمنی با سرماخوردگی و آنفلوآنزا

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه با تأکید بر نقش تغذیه مناسب در تقویت سیستم ایمنی بدن، گفت: استفاده روزانه از میوه‌ها، سبزیجات و منابع طبیعی ویتامین‌ها، در پیشگیری و کاهش شدت ابتلا به بیماری‌های فصلی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا مؤثر است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر زهرا اباصلتی افزود: غذاهای تقویت کننده سیستم ایمنی با سرماخوردگی و انفلوانزا مبارزه می کنند و لازم است در برنامه غذایی روزانه گنجانده شوند تا سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس‌ها مقاوم‌تر شود.

وی اظهار داشت: میوه‌ها و سبزیجات تازه به‌دلیل دارا بودن انواع آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌های A،C و E و مواد مغذی نظیر بتاکاروتن، در تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب مؤثرند. مصرف موادی مانند هویج، بادام، سیر، زنجبیل، ماهی سالمون و قارچ می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به عفونت‌ها و ویروس‌ها نقش کلیدی داشته باشد.

دکتر اباصلتی با اشاره به اهمیت مصرف مایعات کافی در دوران بیماری، گفت: هضم ترکیبات مایع نیاز به انرژی کمتری دارد؛ لذا نوشیدن آب، آبمیوه‌ طبیعی، چای کم‌رنگ و سوپ‌های سبک همزمان با شروع علائم توصیه می‌شود تا بدن انرژی کافی برای مقابله با بیماری را داشته باشد. علاوه بر این مایعات، موجب رقیق شدن ترشحات، دفع سموم و تسکین گلودرد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مصرف غلات کامل و سبوس‌دار، شیر و لبنیات کم‌چرب به‌ویژه انواع پروبیوتیک، ماست، تخم‌مرغ، گوشت سفید و حبوبات از مهم‌ترین منابع تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن هستند. رعایت نظم در وعده‌های غذایی و صرف صبحانه کامل شامل شیر، تخم‌مرغ، پنیر کم‌نمک، نان سبوس‌دار و میوه‌ها نقش قابل توجهی در ارتقای سلامت دارد.

دکتر اباصلتی با تأکید برکاهش مصرف قند و نوشیدنی‌های شیرین افزود: شیرین‌کننده‌های طبیعی مانند عسل و کشمش قرمز به‌دلیل خاصیت ضدالتهابی و تقویت سیستم ایمنی، جایگزین مناسبی برای قند و شکر هستند.

وی با اشاره به اهمیت ریزمغذی‌ها تصریح کرد: مصرف منظم منابع غذایی حاوی آهن و روی مانند گوشت، مرغ، تخم‌مرغ و حبوبات، و دریافت مکمل ویتامین D طبق دستورالعمل‌های وزارت بهداشت، از اقدامات مؤثر در پیشگیری از ابتلا و تسریع روند بهبودی بیماران به شمار می‌رود.

 

Tags: