معاونت بهداشت

مقابله با سرماخوردگی و آنفلوانزا؛ با رژیم غذایی مناسب

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به سرماخوردگی و آنفلوانزا در فصل پاییز و نزدیک شدن به فصول سرد سال، گفت: داشتن یک رژیم غذایی مناسب در این فصل می تواند تا حد زیادی مقاومت بدن فرد را تحت تاثیر قرار داده و با تقویت سیستم ایمنی بدن به مقابله با سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک نماید.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر زهرا اباصلتی افزود: استفاده از میوه و سبزیجات پررنگ، مشابه مکمل های ویتامین ث، روی و سلنیوم به عنوان یک عامل کمک کننده در درمان و پیشگیری از سرماخوردگی عمل می کنند.علاوه بر این، استفاده از سیر، پیاز و تره فرنگی راهی برای تقویت سیستم ایمنی برای مقابله با بیماریهای فصل پاییز و زمستان است و غلات کامل همچون نان تهیه شده از آرد سبوس دار به فعال نمودن سیستم ایمنی کمک می کند.

وی در ادامه بر مصرف مایعات فراوان و استفاده از سوپ مرغ که هم تامین کننده مایعات بدن بوده و هم به دلیل داشتن هویچ و پیاز دارای آنتی اکسیدان بالایی می باشد، تاکید کرد و گفت: مصرف روغن ماهی و گردو که سرشار از امگا 3 است و سبب فعال شدن گلبول های سفید خون می گردد خصوصاً در افراد سیگاری که سیستم دفاعی پایین تری دارند به طور اکید توصیه می شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه ادامه داد: استفاده از مکمل های غذایی مانند مکمل ویتامین د، ویتامین ث، مکمل روی و پروبیوتیک ها می تواند کمک شایانی به پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی در افراد داشته باشد.البته مصرف بیش از حد مکمل ویتامین ث می تواند باعث عوارضی از قبیل اسهال و گاستریت شود که این مهم می باید مورد توجه فرد قرار گیرد.

دکتر اباصلتی ضمن اشاره به اینکه تحقیقات بسیاری اثر مکمل ویتامین د را در پیشگیری از آنفلوانزا و سرماخوردگی ثابت نموده، اظهار داشت: از آنجایی که مواد غذایی حاوی ویتامین د در طبیعت زیاد نیست و از طرفی بهترین راه رسیدن ویتامین د که نور آفتاب می باشد به دلیل شرایط محیطی و جغرافیایی در دسترس درصد بالایی از افراد نمی باشد، توصیه اکید بر مصرف مکمل ویتامین د می شود.

وی در خصوص مصرف مکمل روی افزود : مطالعات اثر مکمل روی را در تقویت سیستم ایمنی نشان داده است، به طوری که مصرف این مکمل طول دوره درمان سرماخوردگی را کوتاه می کند.روی در کنجد، تخم کدو و عدس یافت می شود.