معاونت بهداشت

نظارتهای بهداشتی رمضان و نوروز؛ 30 بهمن لغایت 15 فروردین 1405

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برنامه نظارتهای بهداشتی ویژه رمضان از 30 بهمن ماه آغاز شده و لغایت 2 فروردین 1405 ادامه دارد؛ همچنین برنامه ستاد خدمات سفر نوروزی از 25 اسفند لغایت 15 فروردین 1405 اجرایی می­شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر مهدی قلیان اول با اشاره به تقارن عید سعید فطر و عید نوروز 1405 و پیش­بینی حضور خیل عظیم زائرین و مسافرین نوروزی در شهر مشهد افزود: تشدید نظارت­های بهداشتی بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، کنترل سلامت محیط اماکن اقامتی از نظر بهداشتی و ایمنی، و بازرسی­های بهداشتی از رستوران­ها، آشپزخانه­ها و در کاروان­ها، هتل­ها و... در راستای حفظ و ارتقاء سلامت زائرین و مجاورین بارگاه منور رضوی انجام می­شود و آگاهی بخشی به جامعه در تهیه مواد غذایی سالم و آب شرب سالم با همیاری رسانه­ها امکانپذیر می­گردد.

در ادامه دکتر فرشید وفا مدیر سلامت محیط وکار دانشگاه و نماینده تام­الاختیار معاونت بهداشت در کمیته بهداشت سلامت ستاد خدمات سفر استان نیز گفت: در ایام رمضان و نوروز 303 نفر بازرس بهداشت میحط در قالب 162 تیم بازرسی در حوزه بهداشت دانشگاه فعال هستند که تعداد 190 نفر آنان در قالب 102 تیم در شهر مشهد استقرار دارند و درماه رمضان نظارت بر مراکز حساس نظیر قنادی­ها و شیرینی فروشی ها ، مراکز تهیه و عرضه زولبیا بامیه، پخت آش و حلیم ، مساجد و محل­های برگزاری مراسم را انجام می­دهند.

دکتر وفا اظهار داشت: بالغ بر 74 هزار مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی که 40% آنها مراکز حساس هستند در همکاری با اتحادیه­های صنفی، سازمان تعزیرات، بازرسان صنعت و معدن و نماینده­گان فرمانداری و استانداری بازرسی می­شود. همچنین 26 هزار و 500 امکنه عمومی که 70% آنها اماکن حساس است در هماهنگی با کمیته اسکان ستاد خدمات سفر مورد پایش و نظارت وضعیت بهداشتی قرار می­گیرند.

وی با بیان اینکه بازرسان بهداشتی به تجهیزات پرتابل سنجش در محل امکنه مجهز هستند، ادامه داد: در بازه زمانی 30 بهمن تا 14 اسفند، تعداد 3 هزار و 34 مورد بازرسی از اماکن و مراکز حساس انجام و ثبت شده است که شامل 234 مورد بازرسی از شیرینی فروشی و قنادی ها، 22 مورد بازرسی از محل­های تولید زولبیا بامیه، 63 مورد بازرسی از مراکز فروش آش و حلیم، 2 هزار و 322 مورد بازدید از سایر مراکز عرضه و فروش، 197 بازرسی از مساجد و تکایا، 57 بازرسی از اماکن بین راهی می­باشد.

دکتر وفا تصریح کرد: در همین مدت، 355 اخطاریه کتبی صادر گردیده و 41 مورد معرفی به مراجع قضایی، 4 مورد پلمپ، کشف و معدوم سازی 700 کیلوگرم موادغذایی فاسد و 64 مورد بازرسی از سامانه­های آبرسانی نیز انجام شده است.

وی با اشاره به کسب رتبه اول معاونت بهداشت در پاسخگویی به شکایات سامانه 190 طی چهار سال متوالی، تاکید کرد: شهروندان، زائرین و مجاورین عزیز می­توانند هرگونه موارد عدم انطباق موارد بهداشتی را از طریق سامانه 190 وزارت بهداشت اعلام نمایند تا در حداقل زمان رسیدگی شود.