معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان برنامه های ستاد خدمات سفر نوروز 1405 گفت: در بازه زمانی ۲۵ اسفند ۱۴۰۴ تا 15 فروردین ۱۴۰۵ تعداد 345 هزار و 761 نفر به مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه در مشهد و شهرستان های تابعه مراجعه و خدمات بهداشتی دریافت کرده اند که تعداد 27هزار و 74 نفر ایشان، مهمان یا مسافر خارج از جمعیت تحت پوشش بوده و خدمات مراقبتی برای آنها انجام شده است .
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر مهدی قلیان اول، ضمن قدردانی از زحمات و تلاشهای خالصانه مدیران، کارشناسان و همکاران ستادی و محیطی حوزه بهداشت در مشهد و شهرستان های تابعه افزود: آزمایشگاههای استان در تعطیلات نوروز، تعداد 4 هزار و 977 نمونه غربالگری تیروئید کف پای نوزادان، 131 نمونه آنفلوانزا و 131 نمونه کووید-۱۹ را مورد آزمایش قرار دادند. علاوه بر این، 13 نمونه تهیه شده از سایر بیماریهای عفونی نیز مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
وی اظهار داشت: در حوزه سلامت خانواده، تعداد 22 هزار و 153 مادر، خدمات مراقبتی دوران بارداری و مراقبتهای پس از زایمان را دریافت کرده و 27 هزار و 352 کودک زیر ۵ سال تحت مراقبتهای بهداشتی و درمانی لازم قرار گرفتند. در همین مدت، کلاسهای مشاوره ازدواج با حضور یکهزار و 335 زوج برگزار شده است.
دکتر قلیان تصریح کرد: در این بازه زمانی، تعداد یکهزار و 275 مورد حیوانگزیدگی گزارش شده و اقدامات پیشگیرانه با واکسیناسیون 3 هزار و 33 نفر علیه بیماری هاری، صورت گرفت.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تردد مسافران نوروزی از مبادی مرزی استان، خاطرنشان کرد: به منظور جلوگیری از ورود و شیوع بیماریهای واگیر، تعداد 21 هزار و 352 نفر افراد ورودی به کشور مورد مراقبتهای سندرومیک بیماریها قرار گرفته و تعداد 4 هزار و 800 نفر نیز در پایگاه های مراقبت مرزی واکسن فلج اطفال دریافت کردند.
دکتر قلیان، در خصوص اقدامات حوزه سلامت محیط و کار نیز گفت: در طرح سلامت نوروزی، در مجموع 53 هزار و 132بازدید بهداشتی از مراکز مختلف در واحدهای تحت پوشش دانشگاه انجام شده که شامل 38هزار و350 بازدید از مراکز تهیه، توزیع و عرضه مواد غذایی، 13 هزار و 351مورد بازدید اماکن عمومی، یکهزار و 346 بازدید مراکز اقامتی و 85 بازدید از پایانه های مسافربری ریلی و زمینی است.
وی ادامه داد: تعداد اقدامات قانونی (اخطار، معرفی به مراجع قضایی و تعزیرات) در این بازدیدها 7 هزار و 683 مورد بوده و تعداد 54 مورد پلمب مراکز تهیه، توزیع و عرضه مواد غذایی و اماکن عمومی صورت گرفته است. همچنین مقدار 23 هزار و 615 (کیلوگرم) مواد غذایی فاسد از مصرف انسانی خارج و معدوم شده است.پاسخگویی به 441موردشکایات واصله از کد 2 سامانه 190نیز از جمله دیگر اقدامات معاونت بهداشت در این بازه زمانی می باشد.
![]()

