معاونت بهداشت

روز جهانی فشار خون بالا: «قاتل خاموش» را با آگاهی و خودمراقبتی مهار کنید

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

همزمان با هفته سلامت و گرامیداشت روز جهانی فشار خون بالا، دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تکیه بر رسالت آموزشی و پژوهشی خود، در خط مقدم آگاه‌سازی عمومی در مورد بیماری‌های غیرواگیر با هدف ارتقای سواد سلامت جامعه نسبت به شناسایی، پیشگیری و کنترل این بیماری خاموش اقدام می نماید.

رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: همه افراد به ویژه مبتلایان به فشار خون بالا و اعضای خانواده‌های آن‌ها می‌توانند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت و عضویت در گروه‌های خودیار با موضوع کنترل فشار خون بالا، از طریق تعامل گروهی، حمایت متقابل، یادگیری، همفکری و تشریک مساعی، به بینش‌ها و نگرش‌های جدیدی دست یابند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر محمدجعفر صادقی با تأکید بر نقش کلیدی دانشگاه‌های علوم پزشکی در آموزش و توانمندسازی جامعه، خاطرنشان کرد: گروه آموزش سلامت دانشگاه با طراحی و اجرای برنامه‌های مبتنی بر شواهد، تلاش می‌کند با توانمندسازی شهروندان در زمینه خودمراقبتی، گامی مؤثر در جهت کاهش بار ناشی از فشار خون بالا بردارد.

وی اظهار داشت: فشار خون بالا به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل خطر قابل اصلاح در بروز بیماری‌های غیرواگیر است که با آموزش مناسب و خودمراقبتی، می توان تاب‌آوری مبتلایان در تحمل و مقابله با مشکلات این بیماری را افزایش و توانایی حل مسئله در آن‌ها را تقویت نمود.

دکتر صادقی گفت: متأسفانه به دلیل بدون علامت بودن، بسیاری از مبتلایان فشارخون بالا از بیماری خود آگاه نیستند؛ به طوری که طبق نتایج آخرین پیمایش ملی عوامل خطر بیماری های غیرواگیر در سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۲ درصد افراد ۱۸ سال و بالاتر کشورمان فشار خون بالا داشته اند(فشار خون سیستولیک ۱۴۰ میلیمتر جیوه و بالاتر یا فشار خون دیاستولیک ۹۰ میلیمتر جیوه و بالاتر) و  تنها 61.5 درصد از مبتلایان به فشارخون بالا از بیماری خود اطلاع داشته و ۵۲ درصد آنها برای کنترل بیماری خود دارو دریافت میکرده اند.

شایان ذکر است اطلاعات بیشتر در زمینه بیماری فشارخون بالا در سایت آموزش سلامت همگانی به نشانی https:‏/‏/hcamp.mums.ac.ir‏/b1‏/1405‏/hypertension1405 در دسترس است.