معاونت بهداشت

مقالات

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

در قالب طرح بسیج سلامت نوروزی تاکنون، عملکرد ۱۴۴۱ نانوایی مورد نظارت قرار گرفت که از این تعداد، ۱۲۴ نانوایی به دلیل رعایت نکردن دستورالعمل های بهداشتی در مناطق تحت پوشش دانشگاه به مراجع قانونی معرفی شدند به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان  مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد.

با بیان اینکه در این مدت 124 نانوایی به مراجع قانونی معرفی و 5 واحد نیز به دلیل رعایت نکردن دستورالعمل های بهداشتی پلمب شدند افزود: ۴۰ درصد از شکایات مردم برای رعایت نشدن شیوه‌نامه‌های بهداشتی دوران کرونا مربوط به نانوایی‌ها است از این رو بازدید کارشناسان بهداشت از نانوایی‌ها با جدیت بیشتری دنبال می‌شود..

 دکتر علی اصغر حسنی در ادامه خاطر نشان کرد در حال حاضر 20 هزار و 459 مکان عمومی و 58 هزار و 209 مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی در مناطق زیر پوشش دانشگاه فعال هستند که به منظور حفظ سلامت جامعه به طور مستمر از این مراکز بازدید می شود و در ایام خاص برنامه های نظارتی با قوت بیشتری صورت می گیرد.

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

رییس گروه سلامت کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از 29 اسفند سال گذشته تا پنجمین روز نوروز سال جاری همزمان با شروع فعالیت ستاد نوروزی دانشگاه، بیش از 4 هزارو 300 نفر از شاغلین کارگاهها و کارخانجات مناطق تحت پوشش دانشگاه طی بازدیدهای انجام شده در رابطه با مقابله با ویروس کرونا آموزش دیده‌اند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، مهندس فرشید وفا اظهار داشت: با توجه به نقش محیط­های کاری و کارگاهها و کارخانجات بعنوان محیط­های تجمعی در پیشگیری و کاهش بار بیماری ناشی از ویروس کرونا در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، برنامه بسیج بهداشت حرفه ای برای مقابله با کووید – ۱۹ همچون سال گذشته در حال اجراست و در همین راستا و با تاکید بر صیانت تمامی کارکنان اعم از کارگران، کارمندان اداری، مدیران، ناظران و به ویژه کادر بهداشتی و درمانی خط مقدم درمان بیماران، برنامه تشدید نظارت بهداشت حرفه ای با هدف مقابله با کروناویروس در ایام نوروز در حال اجراست.

وی افزود: برهمین اساس بازرسان بهداشت حرفه­ای حوزه بهداشت دانشگاه با جلب مشارکت حداکثری کارفرمایان، مسئولان بهداشت حرفه ­ای کارگاه ها و کارخانجات و فعال سازی تشکیلات بهداشت شامل کمیته­ های حفاظت فنی و بهداشت کار، ایستگاه بهگر، خانه بهداشت کارگری، مرکز بهداشت کار و مراکز معاینات شغلی در این زمینه فعال هستند.

رییس گروه سلامت کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تشدید بازرسی از کارگاه ها و کارخانه ها، محیط­های شغلی جمعی و دارای مراجعات زیاد، محیط های کشاورزی و دامداری، کارگاه های روستایی و مشاغل خانگی، محل های تجمع کارگران فصلی و کودکان کار، نظارت بر عملکرد شاغلین و محیط کار بیمارستانها و مراکز ارائه دهنده خدمات معاینات شغلی از اهم اقدامات در راستای کنترل این بیماری است.

مهندس وفا ضمن قدردانی از تمامی دست اندرکاران این حوزه شامل بازرسان بهداشت حرفه­ ای و کارشناسان بهداشت حرفه­ ای شاغل در کارگاهها و کارخانه ها و بیمارستانها و سایر واحدهای کاری، بیش از 4 هزارو 300 نفر از شاغلین، توزیع بسته­های آموزشی و  بیش از  هزار و 300 مورد بازرسی را از مهمترین برنامه­های گروه سلامت کار معاونت بهداشت در راستای مقابله با کووید 19 در ایام نوروز برشمرد.

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: 40 درصد شکایات مردمی ناشی از رعایت نشدن دستورالعملهای بهداشتی در دوران کرونا مربوط به نانوایی هاست از همین رو بازدید از نانوایی توسط کارشناسان بهداشت با شدت بیشتری انجام می شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه دکتر علی اصغر حسنی با اشاره به اینکه 60 درصد شکایات مردمی نیز مربوط به دیگر موضوعاتی است که اماکن باید در شرایط کرونایی آن را رعایت کنند افزود: میزان رعایت بهداشت فردی براساس آمار مربوط به گزارشهای کارشناسان بهداشتی 81 درصد، میزان استفاده از ماسک 79 درصد، استفاده از ماسک از سوی مشتری61 درصد و رعایت فاصله گذاری اجتماعی 73 درصد است وی تصریح کرد: براساس دستورالعملهای بهداشتی افرادی که  در نانوایی در قسمت پخت فعالیت می کنند نیاز به استفاده از ماسک ندارند ولی افرادی که در خمیرگیری کار می کنند موظف به استفاده از ماسک هستند.

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تمام برنامه هایی که اصناف برگزار می کنند زیر نظر اتاق اصناف و معاونت بهداشت دانشگاه انجام خواهد شد اما تاکنون مجوز برگزاری هیچ گونه حراجی صادر نشده است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه مهندس محمد باباخانی با اشاره به اینکه تمام برنامه های اصناف با دریافت مجوز از اتاق اصناف صادر می شود، عنوان کرد: خوشبختانه اتاق اصناف نیز همکاری خوبی با بهداشت محیط دارد و تاکنون مجوزی بدون رضایت دانشگاه علوم پزشکی مشهد صادر نکرده است.

وی با بیان اینکه رعایت فاصله گذاری اجتماعی یکی از سه ضلع حفظ سلامت  مردم در ایام کرونا است، ابراز کرد: از همین رو هر گونه برنامه تجمعی ممنوع است و اصناف باید با حفظ فاصله گذاری اجتماعی و رعایت شیوه نامه های بهداشتی فعالیت خود را ادامه دهند.

رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه با بیان اینکه به منظور حفظ سلامت مردم، هیچ گونه دستور العملی برای برگزاری نمایشگاه های بهاره صادر نشده است خاطر نشان کرد: تمام پروتکل های بهداشتی به منظور حفظ سلامتی مردم در نظر گرفته می شود و باید اصناف به این موضوع پایبند باشند.

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نظارت‌های ویژه از 327 تالار پذیزایی واقع در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد را در دستور کار داریم و از زمان فعالیت تالارها به مسئولان 10 تالار متخلف تذکر داده شده است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، مهندس محمد باباخانی اظهار کرد: مجوز فعالیت تالارها و هتل‌هایی که محل برگزاری مجالس را دارند در شهرهای زرد و آبی داده شده و سقف پذیرایی در هر سالن 50 نفرمی باشد.

وی افزود: با مواردی که بیشتر از 50 نفر مهمان داشته باشند هم با مسئول تالار و هم با میزبان آن مجلس برخورد می‌شود.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه با بیان اینکه از زمان بازگشایی تالارها نظارت‌های ویژه را از 327 تالار حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد داریم که از این تعداد 289 تالار در مشهد و 38 تالار در شهرستان‌ها هستند، خاطرنشان کرد: همچنین از مجموع تالارهای فعال در حوزه تحت پوشش این دانشگاه 88 تالار روستایی و 239 تالار شهری هستند.

مهندس باباخانی تصریح کرد: تاکنون 10 شکایت مردمی در سامانه 190 در خصوص تخلفات تالارها داشتیم که تمامی آنها پیگیری شده و تذکر لازم به خاطیان جهت عدم تکرار خطا داده شده است.

وی اضافه کرد: همچنین در رابطه با مابقی مکان‌ها نظر وزارتخانه این است که  برگزاری مراسم در رستوران‌ها و هتل‌های فاقد محل مناسب برگزاری مجالس نیز ممنوع است؛ همچنین در بحث منازل هم نیروهای ناظر ما که در طرح شهید سلیمانی فعال هستند با همکاری نیروی انتظامی برخورد لازم را با خاطیان دارند.

رئیس گروه سلامت محیط دانشگاه با ذکر این نکته که در روستاها باید برگزاری مراسم‌ها طبق دستورالعمل‌ها باشد و قانون آن تفاوتی با شهرها ندارد، تأکید کرد: عمده نگرانی‌ها‌ در خصوص برپایی محافل و مجالسی است که در چادرهای عشایری برگزار می‌شود و متأسفانه در این مجالس تعداد زیادی مبتلا و فوتی کرونایی داشته‌ایم که در این خصوص میزبانان باید توجه ویژه در جهت حفظ سلامت خود و مهمانانشان داشته باشند.