- بحرينی سيدکاظم
- اخبار محیط و حرفه ای
- بازدید: 1074
فعالیت 185 تیم بازرسی بهداشت محیطی در ایام ماه مبارک رمضان
مدیر سلامت محیط و کار مرکز بهداشت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در ماه مبارک رمضان تمرکز عمده ناظران و بازرسان بهداشتی بر روی قنادیها (مراکز تهیه و توزیع زولبیا و بامیه) و رستوران ها است.
مهندس حسنی اظهار داشت: پیش از ماه مبارک رمضان نشست های آموزشی با اتحادیه قنادی ها برگزار شد و آموزش های لازم در خصوص نوع روغن مصرفی، عدم استفاده از رنگ، استفاده از مواد اولیه مرغوب برای تهیه زولبیا ارائه شد. همچنین در این جلسات مقرر گردید که قنادی ها ضوابط و شرایط کیفی زولبیا و بامیه را به شهروندان اطلاع رسانی نمایند.
مهندس حسنی با بیان اینکه کار نمونه برداری و بازدید از مراکز تهیه و توزیع زولبیا و بامیه آغاز شده است، اظهار داشت: در بحث نمونه برداری موارد خاص برای نتایج دقیق به آزمایشگاه ارسال می شود و اگر در بازدیدها و نتایج نمونه برداری مشکلی دیده شود با صنف مورد نظر برخورد قانونی انجام خواهد شد. وی در ادامه تصریح کرد: با اتحادیه صنف رستوران ها، کباب و حلیم پزها نیز جلساتی برگزار شد و در خصوص مواد اولیه سالم و بهداشتی، عدم استفاده از چربی زیاد، قید کردن نوع گوشت در غذای مورد نظر با توجه به نرخ که در حیطه اختیارات اتحادیه است، صحبت شد.
مدیر سلامت محیط و کار مرکز بهداشت استان خراسان رضوی بیان کرد: همچنین در این جلسات بحث استفاده از ظروف عرضه مواد غذایی مطرح شد که اگر قرار است از ظروف یکبارمصرف استفاده شود حتما این ظروف دارای پروانه ساخت و علامت استاندارد باشند و بر اساس نوع دمای مواد غذایی نوع ظروف را مشخص نمایند.وی به یکی دیگر از اقدامات انجام شده اشاره و تصریح کرد: برای کنترل مراکز عرضه سالاد و سبزی که در ایام ماه مبارک مخاطبین زیادی دارد جلسات مشترکی با کارخانه ها و با حضور کارشناسان غذا و دارو در راستای مواد ضدعفونی کننده و بسته بندی خوب برگزار شد که در این زمینه مشکلی رخ ندهد.
مهندس حسنی به فعالیت ۱۸۵ تیم بازرسی اشاره کرد و اظهار داشت: ۱۸۵ تیم بازرسی در ایام ماه مبارک رمضان در ساعات اداری، قبل و بعد از افطار و در روزهای تعطیل فعالیت خواهند داشت همچنین برنامه هایی برای بازدید از مساجد برای شرایط بهداشت به ویژه در مراسم شب های قدر انجام می شود. وی در ادامه خاطرنشان کرد: جلساتی تحت عنوان کمیته بهداشت مساجد با همکاری سازمان اوقاف و امور مساجد داشته ایم تا ساماندهی مناسبی انجام شود.
مهندس حسنی توصیه کرد: شهروندان از مراکز مجاز و بهداشتی اقدام به خرید زولبیا، حلیم، آش و ... نموده و در صورت مشاهده هرگونه تخلف با شماره ۱۹۰ برای رسیدگی به شکایات تماس بگیرند.