معاونت بهداشت

ضرورت محدود نمودن مصرف نمک، شکر و اسیدهای چرب ترانس

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

 

 

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن تاکید بر محدود کردن مصرف نمک، شکر و اسیدهای چرب ترانس، استفاده زیاد این دسته از مواد را تهدیدی برای سلامت قلب برشمرد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یکی از مواد غذایی که به راحتی در رژیم غذایی قابل اجتناب است اسیدهای چرب ترانس است که برای سلامتی قلب مضر می باشد. وی اظهار داشت: چربی ترانس مانند چربی های اشباع شده مقدار LDL (کلسترول بد )را بالا می برد و چربی HDL (کلسترول خوب)را پایین می آورد.

دکتر زهرا اباصلتی با بیان اینکه انجمن های علمی جهان به محدود کردن اسید چرب ترانس در حد کمتر از ۱۰درصد کل کالری مصرفی روزانه تاکید دارند گفت: آسانترین راه برای محدود کردن چربی های ترانس، حذف مواد غذایی حاوی روغن هیدروژنه مانند بیسکویت و کیک، هم چنین حذف روغن های جامد که دارای اسید چرب ترانس بالا هستند، می باشد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه بعضی غذاهای حیوانی مانند گوشت قرمز، کره ، شیر و سس مایونز را از منابع حاوی اسید چرب ترانس برشمرد و ضمن تاکید بر محدود نمودن مصرف این مواد بر استفاده از محصولات لبنی کم چرب توصیه نمود.

وی خاطر نشان کرد: روغن های مایع گیاهی مانند روغن زیتون و کانولا که محتوی چربی غیر اشباع می باشند  برای سلامتی قلب مفید بوده و توصیه می شود جایگزین روغن مصرفی خانوار شود هم چنین مصرف گوشت پرندگان، ماهی و حبوبات به جای مصرف گوشت چرب توصیه می شود. دکتر اباصلتی با تأکید بر اینکه مقدار نمک توصیه شده برای افراد زیر ۵۰ سال و سالم  حدودا بین ۲ تا ۳ گرم یعنی حدود ۱ قاشق مرباخوری در روز است، اذعان داشت: مصرف نمک برای افراد بالای ۵۰ سال و کسانی که محدودیت مصرف نمک دارند مانند بیماران فشار خونی و بیماران کلیوی و دیابتی ها باید کمتر از دو گرم روزانه باشد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه با اشاره به اینکه محدود نمودن مصرف نمک به پایین آوردن فشار خون و کاهش ریسک بیماری قلب کمک می کند اظهار داشت: یکی از آسانترین راهها برای کم کردن مصرف نمک اضافه نکردن نمک از ابتدای غذا است. وی از شهروندان خواست قبل از اینکه غذا را نچشیده اید، به غذا نمک اضافه نکنید و سعی کنید نمک را در انتهای پخت به غذا اضافه نمایید، هم چنین تاکید می شود هنگام خرید به برچسب مواد غذایی و مقدار نمک آن توجه بیشتری شود.

دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه کاهش شکر اضافی باعث کاهش ریسک بیماری قلبی می شود، گفت: افزایش مصرف شکر مقدار چربی خون را بالا برده هم چنین باعث افزایش فشار خون و ریسک بیماری قلبی عروقی می شود. وی افزود: انجمن قلب آمریکا مصرف شکررا در زنان ۶ قاشق و در مردان 9 قاشق توصیه نموده است. وی بر لزوم توجه به وجود شکر بالا در مواد غذایی مانند شیرینی، شکلات، شربت ها و آبمیوه های مصنوعی تاکید نمود.