معاونت بهداشت

برنامه 5210، رمز سلامت کودکان و نوجوانان

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

 چاقی کودکی و نوجوانی به عنوان یک چالش جدی قرن 21 و یک مشکل حاد بهداشت عمومی در جهان امروز مطرح است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد طبق گزارش  WHO، شیوع جهانی اضافه وزن و چاقی دوران کودکی با 60 درصد افزایش از 2‏/4 درصد در سال 1990 به 7‏/6 درصد در سال 2010 افزایش یافته و انتظار می­رود این روند تا سال 2020 به 1‏/9 درصد و به عبارتی60 میلیون کودک افزایش یابد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه در همین راستا اظهار داشت: احتمال اضافه وزن و چاقی بزرگسالی درکودکان دارای اضافه­ وزن در آینده قابل پیش بینی است و این در حالی است که این دسته از کودکان نسبت به کودکان بدون اضافه­ وزن به احتمال زیاد به دیابت و بیماری­های قلبی و عروقی در سنین جوانی، که به نوبه خود با شانس بالاتر مرگ زودرس و ناتوانی بزرگسالی همراه است، مبتلا خواهند شد.

دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه کودکان و نوجوانان چاق هم از پیامدهای کوتاه­ مدت و هم از پیامدهای بلند مدت چاقی رنج می­برند گفت: در ایران براساس نتایج مطالعات اخیر حدود 60% جمعیت 18 سال و بالاتر دچار اضافه وزن و چاقی هستند. وی همچنین افزود: چاقی در کودکان و نوجوانان کشور روند افزایشی را طی می­کند بطوری که حدود 14% کودکان 23‏-15 ماهه کشور در معرض خطر اضافه وزن و حدود 20% نوجوانان 18‏-7 ساله کشور دچار چاقی شکمی هستند.

دکتر اباصلتی تغذیه ناسالم و مصرف بی­رویه فست فودها، نوشابه­های گازدار و سایر نوشیدنی­های شیرین، شیرینی و شکلات، چیپس و غذاهای سرخ شده، مصرف کم سبزی و میوه و منابع غذایی حاوی فیبر در کنار تحرک بدنی ناکافی را از مهمترین علل بروز اضافه وزن و چاقی در کشور برشمرد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه در ادامه با تاکید بر ضرورت کنترل وزن کودکان و نوجوانان، ارائه آموزش های کاربردی توسط والدین و اولیای مدرسه، بهبود و اصلاح روش زندگی آنان گفت: بر این اساس برنامه 5210(5210 program)  توسط who به کشورها ابلاغ گردیده است.

دکتر اباصلتی خاطر نشان کرد: این برنامه بر خوردن روزانه 5 وعده میوه و سبزی، محدود نمودن زمان انجام سرگرمی های نشسته به 2ساعت در روز، داشتن حداقل 1 ساعت فعالیت بدنی به صورت روزانه و به صفر رساندن مصرف نوشیدنی­های شیرین، مانند نوشابه وآبمیوه صنعتی تاکید دارد.