به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، تعداد 180 اکیپ بازرسی در مشهد و شهرستانهای تابعه دانشگاه به منظور پیشگیری از بروز و شیوع هرگونه بیماری مرتبط با آب و غذا بر عملکرد تهیه و توزیع مواد غذایی مساجد، تكايا و مكانهايي كه مراسم عزاداري در آن برگزار می شود در 2 نوبت صبح و بعدازظهر فعالیت میکنند.
مدیر بهداشت محیط و حرفهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: با توجه به اینکه همزمان با برگزاري جلسات و مراسم مذهبي و عزاداري در مساجد و تكايا، توزيع نذورات و غذا توسط هموطنان و هيات امنای مساجد صورت ميگيرد و از طرفي بروز بيماريهاي مرتبط با غذا به ويژه بيماري هاي واگيردار رودهاي در مكانهايي كه بصورت دسته جمعي غذا تهيه و توزيع ميشود بيشتر ميباشد، در صورت رعایت نکردن ضوابط بهداشتي از جمله بهداشت فردي، محيطي و مواد غذايي در اين اماكن و مراسم عمومي با مسموميتهاي گسترده مواجه خواهيم شد.
مهندس علی اصغر حسنی افزود: در این خصوص برگزاری جلسات هماهنگي با مراکز بهداشت مشهد و فرمانداري به منظورجلب مشارکت ادارات و ارگانهاي مرتبط، افزایش اطلاعرسانی با همکاری رسانههای جمعی و دريافت مجوز بهداشتي توسط افرادي كه قصد توزيع نذورات دارند، از دیگر اقداماتی است که به منظور حفظ و ارتقاء سلامت جامعه توسط گروه بهداشت بهداشت محیط و حرفهای در حال پیگیری است.
ناظران بهداشتی علاوه بر نظارت بر توزیع غذا، بر رعايت ضوابط بهداشتي كه بايد توسط مسئولين ایستگاههای صلواتی، محلهای اسکان زائران و هياتهاي امناي مساجد، تكايا و هياتهاي عزاداري رعايت شود نیز نظارت دارند.
مدیر بهداشت محیط و حرفهای معاونت بهداشت دانشگاه تاکید کرد: رعایت اصول بهداشتی به منظور پیشگیری از بروز بیماریهای منتقله از آب و غذا از جمله انجام پخت و پز در مکانهای دارای شرایط بهداشتی مورد تائید مراکز بهداشت، تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا بایستی نسبت به دریافت کارت معاینه پزشکی اقدام کنند و رعایت بهداشت فردی آنها ضروری است. استفاده از فرآوردههای دامی با کشتار مجاز و بستهبندی شده مورد تائید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی، توجه به تهیه مواد غذایی اولیه سالم و بهداشتی، اجتناب از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده درمجاورت هم، استفاده از نمکهای بستهبندی یددار و سالمسازی میوه و سبزی، استفاده از ظروف یکبار مصرف با پایه گیاهی برای مواد غذایی گرم و لیوانهای یکبار مصرف کاغذی برای چای و نوشیدنیهای داغ، از مواردی است که در تهیه و طبخ و توزیع نذورات باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیر بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین گفت: تهیه و نصب وسایل اطفاء حریق به منظور جلوگیری و کنترل از آتش سوزیهای احتمالی، رعایت نظافت، شستشو و گندزدایی مستمر سرویسهای بهداشتی براساس دستور مراکز بهداشتی و جمع آوری، انتقال و دفع پسماندهای تولید شده به صورت بهداشتی، دریافت مجوز بهداشتی برای افرادی که قصد توزیع نذورات را دارند با هماهنگی مسئولین برگزاری مراسم ها و هیات امناء مساجد و تکایا الزامی است.
شایان ذکر است ذبح و قربانی دام در جلو دستههای عزاداری و یا در محل تکایا و مساجد بدون دریافت مجوزهای بهداشتی و هماهنگی های لازم با ادارات دامپزشکی ممنوع است. ( تلفن شکایات دامپزشکی 7250025 )
شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در سطح شهر می توانند موارد را با شماره های تماس 190 سامانه ارتباطات مردمی وزارت بهداشت در میان بگذارند.


