معاونت بهداشت

فعالیت 180 اکیپ بازرسی بهداشت محیط در مشهد و شهرستان های استان در ایام محرم

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

 به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، تعداد 180 اکیپ بازرسی در مشهد و شهرستانهای تابعه دانشگاه به منظور پیشگیری از بروز و شیوع هرگونه بیماری مرتبط با آب و غذا بر عملکرد تهیه و توزیع مواد غذایی مساجد، تكايا و مكان­هايي كه مراسم عزاداري در آن برگزار می شود در 2 نوبت صبح و بعدازظهر فعالیت می­کنند.

مدیر بهداشت محیط و حرفه­ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: با توجه به اینکه  همزمان با برگزاري جلسات و مراسم مذهبي و عزاداري در مساجد و تكايا، توزيع نذورات و غذا توسط هموطنان و هيات امنای مساجد صورت مي­گيرد و از طرفي بروز بيماري­هاي مرتبط با غذا به ويژه بيماري هاي واگيردار روده­اي در مكان­هايي كه بصورت دسته جمعي غذا تهيه و توزيع مي­شود بيشتر مي­باشد، در صورت رعایت نکردن ضوابط بهداشتي از جمله بهداشت فردي، محيطي و مواد غذايي در اين اماكن و مراسم عمومي با مسموميت­هاي گسترده مواجه خواهيم شد.

مهندس علی اصغر حسنی افزود: در این خصوص برگزاری جلسات هماهنگي با مراکز بهداشت مشهد و فرمانداري به منظورجلب مشارکت ادارات و ارگانهاي مرتبط، افزایش اطلاع­رسانی با همکاری رسانه­های جمعی و دريافت مجوز بهداشتي توسط افرادي كه قصد توزيع نذورات دارند، از دیگر اقداماتی است که  به منظور حفظ و ارتقاء سلامت جامعه توسط گروه بهداشت بهداشت محیط و حرفه­ای در حال پیگیری است.

ناظران بهداشتی علاوه بر نظارت بر توزیع غذا، بر رعايت ضوابط بهداشتي كه بايد توسط مسئولين ایستگاههای صلواتی، محل­های اسکان زائران و هياتهاي امناي مساجد، تكايا و هياتهاي عزاداري رعايت شود نیز نظارت دارند.

مدیر بهداشت محیط و حرفه­ای معاونت بهداشت دانشگاه تاکید کرد: رعایت اصول بهداشتی به منظور پیشگیری از بروز بیماری­های منتقله از آب و غذا از جمله انجام پخت و پز در مکان­های دارای شرایط بهداشتی مورد تائید مراکز بهداشت، تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا بایستی نسبت به دریافت کارت معاینه پزشکی اقدام کنند و رعایت بهداشت فردی آنها ضروری است. استفاده از فرآورده­های دامی با کشتار مجاز و بسته­بندی شده مورد تائید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی، توجه به تهیه مواد غذایی اولیه سالم و بهداشتی، اجتناب از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده درمجاورت هم، استفاده از نمک­های بسته­بندی یددار و سالم­سازی میوه و سبزی، استفاده از ظروف یکبار مصرف با پایه گیاهی برای مواد غذایی گرم و لیوانهای یکبار مصرف کاغذی برای چای و نوشیدنی­های داغ، از مواردی است که در تهیه و طبخ و توزیع نذورات باید مورد توجه قرار گیرد.

مدیر بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین گفت: تهیه و نصب وسایل اطفاء حریق به منظور جلوگیری و کنترل از آتش سوزی­های احتمالی، رعایت نظافت، شستشو و گندزدایی مستمر سرویس­های بهداشتی براساس دستور مراکز بهداشتی و جمع آوری، انتقال و دفع پسماندهای تولید شده به صورت بهداشتی، دریافت مجوز بهداشتی برای افرادی که قصد توزیع نذورات را دارند با هماهنگی مسئولین برگزاری مراسم ها و هیات امناء مساجد و تکایا الزامی است.

شایان ذکر است ذبح و قربانی دام در جلو دسته­های عزاداری و یا در محل تکایا و مساجد بدون دریافت مجوزهای بهداشتی و هماهنگی های لازم با ادارات دامپزشکی ممنوع است. ( تلفن شکایات دامپزشکی 7250025 )

شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در سطح شهر می توانند موارد را با شماره های تماس 190 سامانه ارتباطات مردمی وزارت بهداشت در میان بگذارند.