معاونت بهداشت

نمک های کم سدیم برای عموم جامعه توصیه نمی شود

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

امروزه برخی از تولید کنندگان اقدام به تهیه نمک­های کم سدیم می نمایند که در آنها بخشی از کلرید سدیم با کلرید پتاسیم جایگزین شده است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: نمک خوراکی، یک ماده شیمیایی متبلور، شورمزه و بدون بو می باشد که عمدتاً از کلرید سدیم تشکیل شده است.

دکتر زهرا عبدالهی اظهار داشت: سدیم موجود در نمک، نقش اساسی در حفظ تعادل اسید و باز، تنظیم حجم پلاسما، انتقال پیام­های عصبی و کارکرد مناسب عصبی عضلانی بدن دارد. وی با اشاره به اینکه توصیه مجامع علمی بین المللی در خصوص میزان مجاز مصرف کل نمک روزانه شامل نمک آشکار و پنهان کمتر از 5 گرم می­باشد، گفت: متاسفانه میزان نمک مصرفی در کشور ما 2 تا 3 برابر مجاز برآورد شده است.

دکتر عبدالهی خاطرنشان کرد: نتایج تحقیقات و بررسی­های علمی نشان داده که دریافت زیاد نمک، علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات زیانبار دیگری نظیر افزایش احتمال بروز سکته قلبی، سرطان معده و آسم را به همراه دارد. همچنین مصرف زیاد نمک سبب جداشدن کلسیم از استخوان­ها و دفع آن از ادرار می­شود و از هین رو زمینه ساز بروز پوکی استخوان می­گردد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت در ادامه افزود: اگرچه نمک­های کم سدیم برای برخی افراد و بیماران از جمله مبتلایان به فشارخون مناسب هستند، هرگز نمی­توان مصرف آنها را برای عموم جامعه توصیه نمود، چراکه استفاده از این نوع نمک برای برخی بیماران، از جمله مبتلایان به بیماری مزمن کلیه که رژیم غذایی آنها باید محدود از پتاسیم باشد بسیار زیانبار خواهد بود.

دکتر زهرا عبدالهی از مردم خواست به منظور جلوگیری از خطرات احتمالی مصرف نمک­های پتاسیم و کم سدیم، مصرف آنها صرفاً تحت نظر پزشک انجام شده و از سطح داروخانه­ ها تهیه شود.