امروزه برخی از تولید کنندگان اقدام به تهیه نمکهای کم سدیم می نمایند که در آنها بخشی از کلرید سدیم با کلرید پتاسیم جایگزین شده است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: نمک خوراکی، یک ماده شیمیایی متبلور، شورمزه و بدون بو می باشد که عمدتاً از کلرید سدیم تشکیل شده است.
دکتر زهرا عبدالهی اظهار داشت: سدیم موجود در نمک، نقش اساسی در حفظ تعادل اسید و باز، تنظیم حجم پلاسما، انتقال پیامهای عصبی و کارکرد مناسب عصبی عضلانی بدن دارد. وی با اشاره به اینکه توصیه مجامع علمی بین المللی در خصوص میزان مجاز مصرف کل نمک روزانه شامل نمک آشکار و پنهان کمتر از 5 گرم میباشد، گفت: متاسفانه میزان نمک مصرفی در کشور ما 2 تا 3 برابر مجاز برآورد شده است.
دکتر عبدالهی خاطرنشان کرد: نتایج تحقیقات و بررسیهای علمی نشان داده که دریافت زیاد نمک، علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات زیانبار دیگری نظیر افزایش احتمال بروز سکته قلبی، سرطان معده و آسم را به همراه دارد. همچنین مصرف زیاد نمک سبب جداشدن کلسیم از استخوانها و دفع آن از ادرار میشود و از هین رو زمینه ساز بروز پوکی استخوان میگردد.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت در ادامه افزود: اگرچه نمکهای کم سدیم برای برخی افراد و بیماران از جمله مبتلایان به فشارخون مناسب هستند، هرگز نمیتوان مصرف آنها را برای عموم جامعه توصیه نمود، چراکه استفاده از این نوع نمک برای برخی بیماران، از جمله مبتلایان به بیماری مزمن کلیه که رژیم غذایی آنها باید محدود از پتاسیم باشد بسیار زیانبار خواهد بود.
دکتر زهرا عبدالهی از مردم خواست به منظور جلوگیری از خطرات احتمالی مصرف نمکهای پتاسیم و کم سدیم، مصرف آنها صرفاً تحت نظر پزشک انجام شده و از سطح داروخانه ها تهیه شود.

