معاونت بهداشت

درسفر هاي نوروزي به نكات تغذيه اي زير توجه داشته باشيد

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

با نزدیک شدن به ایام نوروز با افزایش تعداد سفرهای نوروزی مواجه می باشیم.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، دکتر زهرا اباصلتی رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه با تاکید بر رعایت نکات تغذیه ای در طول سفر رعایت موارد زیر را به مسافران نوروزی توصیه نمود:

  • تا حد امکان غذا را شخصا آماده کرده و از مصرف مواد غذایی در رستوران و غذاخوری‌های نامطمئن و یا خرید مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنید.
  • ·       غذایی که برای بین راه تهیه می کنید ، نباید آبکی باشد. غذاهای آبکی مثل انواع خورش ها ، سریعتر فاسد می شوند چون میکربها و باکتریها در فضای مایع ، محیط مناسبتری برای رشد  و تکثیر دارند.
  • ·       غذاهای خشک همراه با سبزيجات تازه که خوب شسته شده اند غذاهای مناسبی برای سفر می باشند.
  • ·        در طول سفر از مصرف پنیر ، سرشیر و خامه غیر پاستوریزه استفاده نكنيد. مصرف  این محصولات خطر ابتلا به بیماری تب مالت را به همراه دارد.
  • مصرف سس مایونز و سایر سس های چرب از نظر تغذیه ایی بطور کلی توصیه نمی شوند . مخصوصا در طول سفر از مصرف سس مایونز و یا سس های خامه ای جدا خودداری کنید می توانید با مخلوط ماست ، آبلیمو، کمی نمک و فلفل ودر صورت امکان کمی روغن زیتون یک سس سالم برای سالاد تهیه کنید.
  • غذاهایی را دررستوران سفارش دهید که سس، ادویه و چاشنی زیاد نداشته باشند. گاهی ممکن است دررستورانها به غذاهای کهنه ومانده مفدارزیادی سس و چاشنی اضافه کنند که تغیر رنگ و طعم نامطبوع ناشی از فساد غذا مشخص نشود.
  • ·       دررستوران ، حتما همراه با غذایی که میل می کنید ، از ماست (کم چرب وپاستوریزه ) ، لیمو ترش ویا آبلیمو استفاده کنید. با مصرف این ها ، دستگاه گوارش اسیدی می شود ودرنتیجه، از رشد و تکثیر میکربها در دستگاه گوارش و در نتیجه مسمومیت غذایی جلوگیری می شود.
  • مصرف انواع دسرهای خامه ای درطول سفر توصیه نمی شود چون ممکن است با شیر وخامه غیر پاستوریزه تهیه شده باشد و یا اینکه به علت کهنگی ، فاسد شده باشد.
  • اگر مایل به مصرف بستنی هستید ، حتما از نوع پاستوریزه شده وکم چرب آن استفاده کنید.
  • از خرید و مصرف نوشیدنی های محلی مثل آب زرشک ، آب آلبالو و... و هم چنین لواشک ، تمبرهندی و آلوچه  ،درصورتی که بسته بندی نشده وکد بهداشتی وپروانه ساخت از وزارت بهداشت ندارند ، خودداری کنید. انواع آلودگی های انگلی با خوردن این نوع موادغذایی غیربهداشتی ممکن است به بدن منتقل شود.
  • براي جلوگيري از كم آبي و يبوست مقادير مناسبي آب (ترجيحا آب معدني) همراه داشته . به همراه داشتن ميوه ها و سبزيهايي مانند هويج، گوجه فرنگي ، خيار، كاهو در طول مسافرت  به تامين آب، املاح و ويتامينهاي مورد نياز بدن كمك مي كند. قبل از سفر در خانه آنها را خوب بشوييد و در ظرفهاي مناسب دربسته با خودتان ببريد.
  • از مصرف سالاد به ویژه سالادهایی که در آنها کاهو به کار رفته است و غذاهای دریایی در غذاخوری‌های بین راهی خودداری کنید.
  • در صورتی که سالاد را شخصا درست می‌کنید حتما آن را قبلا ضدعفونی، ‌انگل زدایی و کاملا پاکیزه نمایید. بهتر است سبزیجات به صورت پخته مصرف شوند.
  • گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ را فقط از مراکز مجازی که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور هستند تهیه فرمایید.
  • آب را فقط از منابع مطمئن تهیه کرده و یا از آبهای بطری شده استفاده کنید.
  • یخ را از مراکز مطمئن تهیه نموده و از مصرف یخ ‌هایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می‌شوند خودداری کنید.
  • از مصرف آب‌های سطحی، چشمه‌ها و دریاچه‌ها خودداری کنید.
  • در هنگام خرید مواد غذایی به تاریخ استفاده و نحوه نگهداری آن که بر روی برچسب بسته بندی غذا نوشته شده دقت کنید.
  • برای حمل گوشت، مرغ و ماهی حتما از یخدان استفاده و دقت کنید مواد غذایی خام با پخته تماس نداشته باشد.
  • از نگهداری و مصرف مواد غذایی اضافه آماده خودداری کنید.
  • برای طبخ و مصرف غذا از ظروف تمیز استفاده کنید.
  • در هنگام سفر، غذا باید آخرین وسیله‌ای باشد که می‌خواهید همراه ببرید و تا لحظه قبل از حرکت باید در یخچال نگهداری شود.
  • توصيه مي شود بجاي استفاده از نوشابه هاي گازدار از نوشيدني هاي طبيعي پاستوريزه و كم نمك چون دوغ استفاده كنيد.
  • در افرادي كه در طول زندگي خود غذاهاي شور و پرنمك مصرف كرده اند شانس افزايش فشار خون بيشتر است.

براي برخورداري از آرامش و سلامتي در طول سفرهای نوروزی و ايام ديد و بازديد، تعادل در مصرف مواد غذايي را فراموش نكنيد.