معاونت بهداشت

تغذیه سالم برای دستیابی به جهانی بدون گرسنگی

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

24 مهرماه (16 اکتبر) روز جهانی غذا با شعار "تغذیه سالم برای دستیابی به جهانی بدون گرسنگی" اعلام گردیده است.

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ترکیبی از رژیم­های غذایی ناسالم و سبک زندگی بی­تحرک، باعث افزایش نرخ چاقی در جهان شده است، که البته نه تنها در کشورهای توسعه یافته دیده می­شود بلکه در کشورهای کم درآمد نیز، مشکل گرسنگی و چاقی اغلب با هم وجود دارد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد دکتر سید کاظم فرهمند با تاکید بر اینکه رژیم غذایی ناسالم عامل خطر اصلی چاقی و مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیرواگیر از جمله بیماری­های قلبی عروقی، دیابت و برخی سرطان­ها است اظهار داشت: چاقی  و سایر اشکال سوء تغذیه تقریبا از هر سه نفر یک نفر را مبتلا می­کند. وی در ادامه افزود: پیش بینی­ها نشان می­دهد که این تعداد تا سال 2025 به یک نفر از دو نفر خواهد رسید.

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه خاطر نشان کرد: درحال حاضر 8/49درصد افراد 59‏-18 ساله  و 53/2 درصد کودکان زیر 5 سال در استان خراسان رضوی دارای اضافه وزن و چاقی می­باشند.

دکتر فرهمند گفت: باتوجه به شعار روز جهانی غذا در سال جاری که به تغذیه سالم تاکید کرده است یک رژیم غذایی، زمانی رژیم غذایی سالم محسوب می­شود که با تامین غذای کافی، ایمن، مغذی و متنوع نیازهای تغذیه­ای افراد را تامین کند و خطر ابتلا به بیماری را در او کاهش دهد. این رژیم باید شامل میوه، سبزی، حبوبات، مغزها و دانه­ها، غلات سبوس­دار و غذاهای کم چرب (به خصوص از نظر چربی های اشباع) و با قند و نمک کم باشد.