معاونت بهداشت

ارائه آموزش¬های گروهی سلامت روان در مراکز خدمات جامع سلامت

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

آموزش­های گروهی سلامت روان در مراکز خدمات جامع سلامت با موضوعات مهارت­های زندگی، فرزند پروری، خود مراقبتی و پیشگیری از خودکشی توسط روانشناسان مراکز جامع سلامت ارائه می شود.  

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان، مدیر سلامت روانی، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه اظهار داشت: باتوجه به اینکه سلامت روان یکی از ابعاد چهارگانه سلامت تببین شده است، حوزه بهداشت دانشگاه ضمن برنامه ریزیهای انجام شده با ارائه خدمات مختلف از جمله ارائه آموزش­های گروهی سلامت روان در مراکز خدمات جامع سلامت سعی در کاهش آسیب­های اجتماعی و ارتقا سطح رضایتمندی افراد از زندگی دارد.

دکتر ندا اخروی، با اشاره به اینکه یکی از اصلی ترین وظایف روانشناسان در مراکز خدمات جامع سلامت ارائه آموزش­های گروهی برای گروه­های مختلف هدف در سطح جامعه به منظور ارتقا سلامت روانی و اجتماعی و بهبود سبک زندگی بوده است، اظهار کرد: به این منظور از ابتدای شروع طرح تحول سلامت تاکنون در زمینه مهارت­های زندگی نزدیک به 182هزار نفر، مهارت­های فرزندپروری 17 هزار نفر، خودمراقبتی 6 هزار نفر و  پیشگیری از خودکشی 3 هزار نفر توسط روانشناسان مراکز خدمات جامع سلامت آموزش دیده­اند.

وی با بیان اینکه از سال 1394 با آغاز برنامه­های تحول نظام سلامت در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، غربالگری اولیه سلامت روان در سطح اول خدمات توسط مراقبین و بهورزان انجام می­گیرد، گفت: این غربالگری شامل بررسی احتمال وجود اختلال روانپزشکی و افکار خودکشی در زمینه سلامت روان، وجود همسرآزاری، کودک آزاری و خانواده آسیب­پذیر در زمینه سلامت اجتماعی و بررسی وابستگی به مواد، دخانیات و الکل در حیطه اعتیاد است.

دکتر اخروی با اشاره به اینکه به منظور اجتناب از هر گونه انگ و حفظ کرامت مراجعان، شناسایی کلیه موارد مرتبط با سلامت اجتماعی و اعتیاد بر اساس خود اظهاری مراجعان و بنا به درخواست کمک آنها انجام می­شود، بیان کرد: پس از انجام غربالگری اولیه توسط پزشک بررسی تخصصی در زمینه اختلالات روانپزشکی انجام داده و اقدامات لازم در این زمینه صورت می­گیرد و در صورت نیاز، به سطح تخصصی­تر ارجاع داده می­شود، که پس از آن پیگیری و مراقبت بیمار توسط مراقبین، بهورزان و پزشک مرکز ادامه خواهد داشت.

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: روانشناسان حاضر در مراکز شهری به دو صورت فردی و گروهی در جهت ارتقا سطح سلامت روان جامعه خدمات ارائه می­دهند که بخشی از خدمات در زمینه سلامت روان به افرادی که تشخیص اختلال روانپزشکی دریافت کردند یا دارای افکار یا اقدام به خودکشی بودند، جهت پیگیری درمان دارویی و مراقبت از خود تا بهبود بیماری می­باشد، همچنین به خانواده­های این بیماران خدمات روانشناختی جهت حمایت از بیماران داده می­شود.

وی ادامه داد: بخش دیگری از آموزش­ها شامل آموزش انفرادی است، که بر اساس نیاز مراجعین آموزش فرزندپروری و مهارت زندگی به صورت انفرادی ارائه می­شود. همچنین به افراد شناسایی شده در زمینه همسرآزاری، کودک آزاری و خانواده های آسیب پذیر در صورت درخواست کمک، خدمات اجتماعی مورد نیاز در این زمینه داده می­شود.

دکتر اخروی خاطر نشان کرد: در زمینه وابستگی به مواد، دخانیات و الکل انجام مصاحبه انگیزشی و مداخله مختصر برای افرادی که سطح خطر پایین و متوسط دارند صورت می گیرد و همچنین خانواده این بیماران آموزش­های مورد نیاز جهت مراقبت از فرد بیمار و دیگر اعضا خانواده را دریافت می­کنند.