معاونت بهداشت

مقالات

نمک اصلی ترین علت افزایش فشار خون

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نمک اصلی ترین علت افزایش فشار خون افراد است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر زهرا اباصلتی، سدیم (ماده موثر نمک ) را عامل اصلی افزایش فشار خون ذکر نمود و گفت: بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت، میزان مصرف نمک برای هر نفر روزانه ۵ گرم توصیه شده، اما این میزان در ایران به ۲ برابر یعنی ۱۰ گرم می رسد.

دکتر اباصلتی با بیان اینکه نمک باید به مقدار بسیار کم و در حد ۵ گرم در روز مصرف شود گفت: افرادی که سنشان بالای ۵۰ سال است یا مبتلا به فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی هستند باید روزانه کمتر از ۳ گرم نمک مصرف کنند و این مقدار کم نمک نیز باید فقط از نوع تصفیه شده یددار باشد. وی با اشاره به اینکه مصرف بی رویه نمک، زمینه ساز بیماری های قلبی و عروقی و فشار خون بالا است اظهار داشت: کاهش مصرف نمک تنها در بزرگسالان توصیه نمی شود، بلکه با توجه به این امر که ذائقه هر فرد از دوران کودکی شکل می گیرد، تلاش خانواده در جهت ذائقه سازی سالم در کودکان از اهمیت به سزایی برخوردار است.

دکتر اباصلتی افزود: مصرف زیاد غذاها و تنقلات حاوی نمک زیاد در کودکان سبب عادت کردن ذائقه آنها به طعم شوری شده و با گرایش آنها به مصرف نمک بیشتر، احتمال ابتلا به فشار خون بالا در بزرگسالی را افزایش می دهد. رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت با اشاره به اینکه انواع محصولات غذایی مانند سوسیس، کالباس، پیتزا و سایر انواع فست فودها، کنسروها، خیار شور، تنقلات شور مثل چیپس و انواع پفک حاوی مقادیر زیادی نمک هستند و باید مصرف این مواد به حداقل ممکن برسد توصیه نمود برای پیشگیری از افزایش فشار خون و بیماری های قلبی عروقی، میزان نمکی که هنگام پخت به غذا اضافه می شود کاهش پیدا کرده، همچنین با حذف نمکدان از سر سفره از مصرف بی  رویه نمک اجتناب گردد.

دکتر زهرا اباصلتی خاطر نشان کرد با توجه به امکان استفاده جوش شیرین در انواع کیک و با در نظر گرفتن این نکته که جوش شیرین دارای مقدار زیادی سدیم (عنصر موثره نمک) است توصیه میشود بیماران مبتلا به پر فشاری خون که به علت ابتلا به بیماری محدودیت مصرف نمک دارند، مصرف مواد حاوی جوش شیرین را نیز محدود کنند.

گفتنی است بسیج ملی کنترل فشار خون از 27 اردیبهشت ماه آغاز و تا 15 تیر ماه با هدف غربالگری جمعیت بالای 30 سال و شناسایی و کنترل مبتلایان به فشار خون بالا در سراسر کشور اجرا می شود.