رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اضافه وزن و چاقی یکی از مهمترین عوامل موثر بر ایجاد فشارخون در بارداری و سایر دوران های زندگی است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه به افزایش فشارخون بدون ادم و پروتئینوری که از قبل از بارداری وجود داشته و در هر زمان از بارداری ممکن است اتفاق افتد، فشار خون بارداری میگویند، عنوان کرد: بهتر است تصمیم به بارداری بعد ازکاهش وزن و کنترل فشارخون، صورت پذیرد.
وی ادامه داد: در کنترل این بیماری توصیه های تغذیه ای و رژیم غذایی همزمان با درمان دارویی و ورزش میتواند مفید باشد و به تنهایی نمیتواند موجب پیشگیری یا درمان این عارضه شود.
دکتر اباصلتی با بیان اینکه تنظیم کالری مورد نیاز، طبق مشاوره کارشناس تغذیه، افزایش مصرف سبزی ها و میوه ها و کاهش مصرف قندهای ساده ، محدودیت مصرف نمك از جمله راهکارهای کنترل فشار خون مادران باردار است، عنوان کرد: پره اکلامپسی سندرمی است که با مجموعه ای از علائم شامل ادم، پروتئینوری و پر فشاری خون همراه است و در نیمه دوم بارداری معمولا بعد از هفته 20 حاملگی اتفاق می افتد.
رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه چنانچه این عارضه با تشنج همراه شود اکلامپسی نامیده میشود، ابراز کرد: اکلامپسی و پره اکلامپسی در 7درصد بارداری ها بروز می کند و در صورت تشخیص باید بستری، درمان و در مواردی ختم بارداری انجام شود.
دکتر اباصلتی بیان کرد: توصیه هایی تغذیه ای به صورت مکمل با درمان دارویی و با بستری و درمان فرد در بیمارستان مفید است و به تنهایی نمیتواند موجب پیشگیری یا درمان این عارضه شود؛ توصیه های تغذیه ای شامل تجویز ویتامینE ، مصرف کافی کلسیم، پروتئین، و پتاسیم، مصرف غذای پر پروتئین و استفاده از منابع غذایی اسیدهای چرب ضروری اسید لینولئیك و اراشیدونیك میباشد.
وی گفت: فشارخون ناشی از پره اکلامپسی و اکلامپسی نیازمند دارو درمانی و بستری در بیمارستان است و با توصیه های تغذیه ای بهبود نمی یابد؛ علاوه براین محدودیت شدید مصرف نمك در پره اکلامپسی و اکلامپسی توصیه نمی شود.