شناسایی و مراقبت از 227 هزار بیمار فشار خون بالا در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: تا کنون 227 هزار و 550 بیمار مبتلا به فشار خون بالا در مناطق تحت پوشش دانشگاه شناسایی شده اند که در مراکز خدمات جامع سلامت تحت مراقبت و پیگیری قرار دارند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر محمد جعفر صادقی خاطر نشان کرد: بیماری فشارخون اصلی‌ترین عامل خطر  در ناتوانی و مرگ و میر زودرس ناشی از بیماری‌های قلب و عروق و نارسایی کلیه در ایران و جهان  به شمار می رود.

وی افزود: طبق آمارهای به‌دست آمده 60 درصد افراد دارای فشارخون بالا از بیماری خود مطلع هستند که از این تعداد 40 درصد آنان دارو مصرف می‌کنند و از این میزان نیز تنها 40 درصد آنان روند درمانی مطلوبی داشته‌اند؛ همچنین کمتر از نیمی از مبتلایان از درمان و رسیدگی مناسب و مستمر برخوردار می‌شوند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه از سال 2005 روز 17 می (27 اردیبهشت) به عنوان روز جهانی فشارخون انتخاب شد تا اطلاع‌رسانی و آگاهی مردم از قاتل خاموش بیش از پیش صورت پذیرد، خاطرنشان کرد: امسال به‌جهت شیوع ویروس کرونا روز 17 اکتبر (26 مهر) به عنوان روز جایگزین معرفی شده است و طبق برنامه‌ریزی صورت‌گرفته برنامه‌های روز جهانی فشارخون در اردیبهشت ماه به‌صورت مجازی اجرا خواهد شد و برگزاری برنامه‌های مدنظر حضوری و خارج از فضای مجازی به مهر ماه موکول شده است.

دکتر صادقی تصریح کرد: در روز جهانی فشارخون امسال قرار است به موضوع آگاهی و درک مفهوم فشارخون بالا با شعار (از میزان فشارخون خود مطلع شوید و آن را کنترل کنید تا به زندگی بهتر بپردازید) پرداخته شود.

وی با اشاره به اینکه تعداد موارد با فشارخون بالا شناسایی‌شده که در مراکز خدمات جامع سلامت مراقبت می‌شوند 227 هزار و 550 نفر هستند، افزود: تعداد افراد مبتلا به فشارخون بالا با فشارخون کنترل‌شده (سیستول کمتر از 140 و دیاستول کمتر از 90) 125 هزار و 674 نفر است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: در واقع هدف اصلی غربالگری و اندازه‌گیری فشارخون بالا ارزیابی نمایه توده بدنی وارائه آموزش لازم در این خصوص بوده تا میزان اطلاع افراد از مفهوم فشارخون و مراجعه آنان به پزشک جهت انجام پیگیری لازم و نیز حضور مستمر در مراکز بهداشت و درمان جهت ارزیابی مستمر افزایش یابد.

دکتر صادقی گفت: لازم به ذکر است به علت شیوع بیماری کووید 19 و با توجه به نامه تعلیق مراقبت بیماری‌های غیرواگیر، فعلاً مراقبت از بیماران مبتلا به فشارخون بالا به‌صورت غیرحضوری انجام می‌شود.