رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و بیماریهای فصلی با رعایت توصیه های تغذیه ای، اصلاح سبک زندگی و تقویت سیستم ایمنی بدن میسر میشود.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر زهرا اباصلتی ضمن توصیه به داشتن خواب و فعالیت بدنی کافی افزود: میزان نیاز به خواب برای حفظ سلامت بدن 8 ساعت در طول شبانه روز است که کمتر و بیشتر از این مقدار می تواند سیستم ایمنی شما را تضعیف کند.
وی اظهار داشت: انجام فعالیت ورزشی متوسط باعث کاهش فاکتورهای التهابی و بهبود پاسخهای دستگاه ایمنی به ویروسها و عوامل بیماری زای احتمالی وارد شده به بدن می شود لذا توصیه می شود حتما 30 دقیقه در روزفعالیت ورزشی مانند پیاده روی متوسط داشته باشید.
دکتر اباصلتی با توصیه به مصرف منابع غذایی حاوی ویتامینC و A، منابع پروبیوتیکی، پروتئینها و منابع امگا 3 گفت: ویتامینc یکی از ویتامینهای تقویت کننده سیستم ایمنی است و اکثر میوهها و سبزیها منابع خوب ویتامین c هستند اما منابع غنی این ویتامین میوههای فصل از جمله نارنگی، پرتقال، لیمو شیرین، انواع فلفل سبز و دلمهای، کیوی، گوجه فرنگی و پیاز، لیمو ترش، نارنج، شلغم، کرفس، انار و خرمالو است.
وی با اشاره به اینکه پروبیوتیکهـا اجـزای میکروبـی زنـده در مـواد غـذایی هستند که برای سلامت ما بسیار مفیـد هستند خاطر نشان کرد: ایـن باکتریها و میکروارگانیسمهای مفید، خاصیت ضد التهابی و تقویت سیستم ایمنـی بـدن دارند و در قالب مواد غذایی حاوی آنها مثل ماست یا دوغ و یـا بـه شـکل مکمل قابل مصرف هستند.
دکتر اباصلتی با بیان نقش ویتامین A به عنوان یک آنتی اکسیدان در تقویت سیستم ایمنی و عملکرد بهتر ریه ها به منظور پیشگیری و کاهش علائم بیماری در زمان ابتلا به بیماریهای شایع فصول سرد سال گفت: هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی، اسفناج، انبه، جعفری، کلم بروکلی، طالبی، فلفل دلمههای نارنجی و قرمز رنگ، خرمالو و لبنیات از جمله منابع غنی پیش ساز ویتامین A هستند. همچنین این ویتامین در منابع غذایی حیوانی نیز وجود دارد. رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه ویتامین Dرا یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در تقویت سیستم ایمنی دانست که توصیه می شود همه افراد بالای 18 سال ماهانه یک پرل 50 هزار واحدی ویتامین D مصرف کنند و برای دریافت امگا 3 به عنوان ضدالتهابی که از تضعیف سیستم ایمنی بدن جلوگیری می کند می توانید از خرفه، گردو و تخم مرغ های غنی شده با امگا3 ، ماهی و منابع غذایی دریایی استفاده کنید البته برخی از انواع روغنهای مایع نظیر روغن کانولا یا کلزا، روغن پنبه دانه و روغن سویا به شرطی که حرارت زیاد داده نشوند، میتوانند در تامین امگا-3 کمک کننده باشند.
علاوه بر این برخی از ادویهها نظیر زنجبیل، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز و دارچین دارای ترکیبات تقویت کننده سیستم ایمنی بوده و در پیشگیری از ابتلا به بیماری های فصلی کمک زیادی می کنند.
وی افزود: کم آبی نیز میتواند در بدن ایجاد التهاب کند و زمینه را برای تضعیف سیستم ایمنی و ابتلا به بیماریهای عفونی آماده می کند. بنابراین لازم است که در طول شبانه روز 6 تا 8 لیوان آب بنوشید.