معاونت بهداشت

مقالات

تشخیص100 درصدی پنج سویه باکتریایی بیماریهای منتقله از آب و غذا در معاونت بهداشت دانشگاه

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

رئیس اداره امور آزمایشگاه های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: واحد تخصصی میکروب شناسی اداره امور آزمایشگاه های این معاونت، در هشتمین دوره برنامه مهارت آزمایی شبکه آزمایشگاهی بهداشت در تشخیص عوامل بیماری‌زای منتقله از آب و غذا موفق به تشخیص صحیح صد درصدی پنج سویه مهم باکتریایی شامل گونه های مختلف شیگلا، سالمونلا، ویبریو و اشریشیا کلی گردید.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر فضل الدین فهیمی افزود: این برنامه مهارت آزمایی که از سوی آزمایشگاه مرجع سلامت به منظور ارزیابی میزان آمادگی شبکه بهداشتی آزمایشگاهی در پشتیبانی از نظام مراقبت سندرومیک با اولویت عوامل باکتریایی ایجاد کننده سندروم‌های اسهال حاد آبکی و اسهال خونی، شناسایی به موقع طغیان‌های احتمالی در زمان برگزاری مراسمات مختلف و همچنین ریشه‌یابی منابع ایجاد کننده خطاهای احتمالی و انجام اقدامات اصلاحی لازم، به طور سالیانه برنامه ریزی و برگزار می گردد؛ از مهمترین برنامه های مهارت سنجی وزارت محسوب می شود.

وی اظهار داشت: اداره آزمایشگاه‌های معاونت بهداشت در حالی موفق به تشخیص کامل و صحیح باکتری‌های یاد شده گردیده است که میانگین تشخیص صحیح در برخی از سویه‌های باکتریایی فوق در کل کشور بر اساس گزارش رسمی آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت، کمتر از ۵۰ درصد بوده است.

دکتر فهیمی با تبریک به همکاران امور آزمایشگاههای مرکز بهداشت استان، گفت: این موفقیت نشان از آمادگی کامل آزمایشگاه تشخیص طبی مرکزی معاونت بهداشت دانشگاه در مواجهه با هرگونه وقایع بحرانی و طغیان های مربوط به بیماریهای منتقله از آب و غذا و همچنین برای مراجعات معمول در تشخیص عوامل باکتریایی بیماریزا در دستگاه گوارش دارد.