رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به شیوع روز افزون بیماری دیابت در جامعه، توجه به رژیم غذایی این بیماران می تواند عامل مهمی در کنترل قند خون آنها و پیشگیری از بروز عوارض دیابت باشد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه مهمترین اهدافی که در رژیم غذایی صحیح یک فرد دیابتی دنبال میشود، تنظیم قند خون در محدوده نرمال و پیشگیری از افت قندخون است، افزود: مقدار غذا، نوع غذا و زمان مصرف غذا از عوامل مهم در تنظیم رژیم غذایی فرد دیابتی است و باید غذا در دفعات زیاد و کم حجم استفاده شود البته برخی از مواد غذایی قند خون را بیشتر افزایش می دهند.
وی با اشاره به اینکه شاخص گلایسمی، میزان افزایش قند خون را در یک غذای حاوی کربوهیدرات در بدن اندازه گیری میکند، اظهار داشت: با توجه به اینکه غذاهایی که شاخص گلایسمی بالایی دارند، باعث نوسانات قند خون میشوند، مصرف آنها برای بیماران دیابتی باید به حداقل رسیده و یا از آنها اجتناب کنند.
دکتر اباصلتی با بیان اینکه غذاهایی با شاخص گلایسمی پایین که سیری طولانی مدت را به دنبال دارند، بهترین انتخاب برای این افراد است، گفت: غلات فرآوری شده باید با غلات کامل و گوشت های پرچرب با گوشت بدون چربی یا ماهی جایگزین شود علاوه براین مصرف سبزیجات، حبوبات و لبنیات کم چرب در رژیم غذایی افراد دیابتی توصیه می شود.
وی با بیان اینکه مصرف صبحانه و میان وعده های سالم در کنترل قند خون حائز اهمیت است، ابراز کرد: افراد دیابتی هیچ کدام از وعده های غذایی خود را نباید حذف کنند بلکه کنترل وزن و داشتن فعالیت بدنی منظم در این بیماران مورد تاکید است.