بیماران فشار خون و سایر افراد با استفاده از نشانگرهای رنگی تغذیه ای می توانند محصولات غذایی را با توجه به مقدار انرژی، قند، چربی، نمک و میزان اسید چرب ترانس موجود در آن انتخاب و به سلامت خود کمک کنند.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان، رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه با بیان اینکه برخی از اجزاء مواد غذایی از قبیل چربی، قندها و یا نمک برای برخی افراد در سنین مختلف و یا برای افراد دارای بیماری های مختلف می توانند مفید و یا مضر باشد گفت : با استفاده از نشانگر رنگی بر روی برچسب محصولات تولیدی غذایی و آشامیدنی، مصرف کننده می تواند از محتوای انرژی، قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس هر ماده غذایی مطلع شود و به این ترتیب با اطلاعات بدست آمده، نوع و میزان مصرف هر ماده غذایی را به صورت روزانه تشخیص داده و انتخاب نماید که کلیه ویژگیهای مذکور بر اساس هر سهم ماده غذایی و با رنگ های مختلف همانند چراغ راهنما مشخص شده است.
دکتر زهرا اباصلتی رنگ های نشانگرهای مواد غذایی را سبز و نارنجی و قرمز عنوان نمود و گفت : رنگ سبز نشان دهنده وجود آن جزء در مقادیر مناسب رنگ نارنجی نشان دهنده وجود آن جزء در مقادیر متوسط و رنگ قرمز نشان دهنده وجود آن جزء در مقادیر بالا در ماده غذایی مورد نظر می باشد. دکتر اباصلتی خاطر نشان کرد : بیماران مبتلا به فشار خون بالا با توجه به نشان گرهای رنگی تغذیه ای و برچسب مواد غذایی باید مواد غذایی را انتخاب کنند که نمک و سدیم، چربی و اسیدهای چرب ترانس کمتر و پتاسیم، منیزیم و کلسیم بیشتری دارد.
وی افزود : در خصوص آن دسته از محصولات غذایی و آشامیدنی که حاوی قند، نمک و چربی می باشند باید به نشان گرهای رنگی دقت نمود، شما می توانید با استفاده از نشان گرهای رنگی تغذیه ای و مقادیر آنها بین دو ماده غذایی مثلا بین دو نوع بیسکویت یا دو نوع ماست یا دو نوع کیک، محصولی که مقدار کمتری قند، نمک و یا چربی دارد را انتخاب کنید.