معاونت بهداشت

تقدیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد از صدور رای قاطع پرونده متخلف سقط عمدی جنین

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با حضور در شعبه 451 دادسرای عمومی و انقلاب مجتمع قضایی شهید بهشتی از بازپرس قوه قضائیه برای صدور رای قاطع در برخورد با متخلف پرونده سقط عمدی جنین تشکر و قدردانی کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر مهدی قلیان اول، در این برنامه که رئیس اداره نظارت بر درمان و مدیر گروه جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه نیز حضور داشتند با اشاره به آثار نامطلوب روحی و جسمانی سقط جنین  بر روی زوج به خصوص مادر و افزایش افسردگی، استرس و گاه مرگ مادران گفت: طبق ماده ۵۶ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت سقط جنین ممنوع بوده و از جرائم دارای جنبه عمومی می ‌باشد و مستوجب مجازات دیه، حبس و ابطال پروانه پزشکی است و چنانچه پزشک یا ماما، وسایل سقط جنین را فراهم سازند یا مباشرت به سقط جنین نمایند علاوه بر مجازات مقرر، پروانه فعالیت ایشان ابطال می‌شود.

وی با تاکید بر ضرورت هم‌افزایی فعالیتهای دستگاه قضایی، دانشگاه علوم پزشکی و سایر نهادهای اجرایی و حمایتی در موضوع جوانی جمعیت، اظهار داشت: جرم سقط جنین غیرقانونی هنگامی است که فرد بدون دریافت مجوز پزشکی قانونی به طور پنهانی با روش‌های غیرقانونی اقدام به سقط جنین عمدی نماید؛ این مجازات نه تنها برای مادر بلکه برای افراد دخیل در این اتفاق مثل پزشک، پرستار، شخص عادی و... در نظر گرفته می‌شود

دکتر قلیان تصریح کرد: سقط جنین در موارد غیرضروری، از نظر شرع و قانون در حکم قتل عمد است و دستگاه قضایی بدون اغماض با افراد متخلف و سودجویان این حوزه برخورد می نماید.

در ادامه بر مسوولیت رسانه‌ها، صدا و سیما و نهادهای تبلیغی برای ارتقای آگاهی عمومی در این موضوع تاکید شد و با تقدیم هدایا و  لوح تقدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد از بازپرس ویژه این دادسرا قدردانی گردید.