معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان متولی کمیته بهداشت، سلامت و محیطزیست ستاد خدمات سفر در دهه پایانی صفر خدمات رسانی به زائرین رضوی در بخش های مختلف تهیه و توزیع موادغذایی و آشامیدنی سالم، اماکن اسکان، موکبهای بینراهی، ایستگاه های صلواتی و .... را بر اساس شاخص های سلامت کنترل و نظارت می کنند.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیش از ۲۰۵ بازرس بهداشت محیط در سطح شهرستان مشهد با تجهیزات پرتابل مسئولیت رصد شبانهروزی موکبهای بینراهی، مراکز اسکان و هر نوع پذیرایی و اطعام زائران را برعهده دارند.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر فرشید وفا افزود: طبق هماهنگی انجام شده با شورای هیئات مذهبی استان، موکبهای بینراهی در خصوص رعایت ضوابط استاندارد بهداشت محیط، بهداشت فردی، طبخ و بستهبندی مواد غذایی، سلامت مواد اولیه، رعایت زنجیره گرما و سرما ، اسکان زائران و ... مورد رصد بازرسان بهداشتی قرار دارند.
وی با تاکید بر استفاده از آب سالم بطریشده در طول سفر اظهار داشت: در بخش آب آشامیدنی، بازرسان بهداشتی مقیم در مسیرهای پیاده روی زائرین رضوی با استفاده از تجهیزات آنلاین و کیتهای کلرسنج، از همه مخازن، تانکرها و حتی لولههای آب بهصورت مستمر نمونهبرداری میکنند.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه گفت: براساس مصوبه ستاد خدمات سفر، مسئولیت توجه به پیوستهای زیستمحیطی بازیافت زباله و مدیریت پسماند موکبهای پذیرایی و مراکز اسکان، در طول مسیرهای تشرف برعهده دهیاریها و در محدوده جغرافیای شهری، برعهده شهرداری مشهد است و بازرسین بهداشتی شرایط موجود را نظارت می کنند.
دکتر وفا تصریح کرد: مراکز اقامتی عمده نظیر پارکینگهای حرم مطهر رضوی، کمپ زائر پذیر غدیر، زائرسراها، اماکن اقامتی عمده شهرداری، هلالاحمر و مجموعههای ورزشی مسقف مورد بازدیدهای گسترده و کامل همکاران بهداشتی قرار گرفته است و حسینیهها، موکبهای بینراهی و مراکز اسکان خصوصی نیز از نظر رعایت اصول بهداشت محیط، تهویه هوا و .... تحت نظارت می باشند.
وی توصیه کرد: زائران عزیز و مهمانان گرامی با توجه به روند افزایشی دمای هوا، تدابیر لازم برای پیشگیری از گرمازدگی رادنبال کنند، و اگر داروی خاصی مصرف میکنند، حتماً آن دارو را با خود همراه داشته باشند و در صورت مشاهده موارد تخلف مانند توزیع نذورات غیربهداشتی، موضوع را با سامانه تلفنی رسیدگی به شکایات ۱۹۰ در میان بگذارند یا به بازرسان بهداشتی مستقر در محل ، اطلاع دهند.