معاونت بهداشت

هم اندیشی برای واکسیناسیون و مقابله با اطلاعات نادرست درباره HPV

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

در نشست هم اندیشی با حضور متخصصان رشته‌های مختلف پزشکی، نمایندگان معاونت بهداشت دانشگاه و مسئولان برنامه‌های مرتبط با سرطان و بیماری‌های آمیزشی استان، همچنین نمایندگان نهادهای خیریه، بر ضرورت توسعه آموزش‌های علمی، ترویج واکسیناسیون و مقابله با گسترش اطلاعات نادرست درباره ویروس HPV تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، در این نشست، متخصصان با اشاره به افزایش چشمگیر انتشار اطلاعات غیرعلمی در فضای مجازی، نسبت به تبلیغ درمان‌های فاقد پشتوانه علمی و پرهزینه، از جمله داروهای گیاهی، اوزون‌تراپی و بسته‌های درمانی تضمینی هشدار دادند. به گفته حاضران، این روند علاوه بر تحمیل هزینه‌های سنگین به بیماران، موجب تأخیر در درمان‌های استاندارد، افزایش اضطراب، بروز مشکلات خانوادگی و در برخی موارد آسیب‌های جدی روانی شده است.

شرکت‌کنندگان همچنین در خصوص نگرانی‌های فرهنگی و چالش‌های موجود در حوزه آموزش عمومی درباره پیشگیری از HPVبر ضرورت استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد، خیریه‌ها و رسانه‌های علمی برای ارتقای آگاهی عمومی تاکید کردند.

در ادامه متخصصان خاطرنشان کردند که تاکنون درمان قطعی و تأییدشده‌ای برای ریشه‌کنی این ویروس وجود ندارد و واکسیناسیون، در کنار عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن، مهم‌ترین راهکار پیشگیری از بیماری و کاهش بار آن در جامعه محسوب می‌شود.

حاضران همچنین بر ضرورت توجه به واکسیناسیون و آموزش نوجوانان و جوانان تأکید کردند و خواستار پرهیز از نگاه تک‌بعدی به این بیماری شدند؛ زیرا کنترل چرخه انتقال ویروس نیازمند مشارکت همه گروه‌های هدف است.

شرکت‌کنندگان با تصویب چند راهکار اجرایی، تشکیل کارگروه مشترک علمی و خیریه و راه‌اندازی یک رسانه علمی معتبر در فضای مجازی را در دستور کار قرار دادند.

شایان ذکر است واکسیناسیون HPV برای نوجوانان 9 تا 15 ساله در دونوبت و برای سنین 15 تا 26 سال در سه نوبت 0و2و6 توصیه شده است.