معاونت بهداشت

مقالات

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

 

مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت منظور پیشگیری از شیوع ویروس کووید‏-19 در ایام نوروز، تعداد ۱۷۹ تیم بازرسی برای رعایت موازین بهداشتی از اماکن حساس و پرتردد بازدید می­کنند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه مهندس علی اصغر حسنی، با اشاره به اینکه اماکن اقامتی و تغذیه­ای محورکار بازرسان در ایام نوروز است تا با دقت، نحوه رعایت موازین بهداشتی به منظور پیشگیری از شیوع این بیماری را بررسی کنند، خاطر نشان کرد: نانوایی­ها و رستوران­ها از جمله اماکنی هستند که باید موازین بهداشتی را به خوبی اجرا کنند.

وی با بیان اینکه در فرودگاه، راه­آهن، پایانه مسافربری امام رضا(ع) و سایر مکان­های پرتردد نکات بهداشتی به شهروندان آموزش داده می­شود، افزود: بخش خصوصی در دو مرحله مورد ارزیابی قرار می­گیرند در مرحله اول در قالب خود اظهاری نسبت به وضعیت بهداشتی خود شرایط را بیان می­کند و بعد از آن بازرسان برای راستی آزمایی موضوع  به این اماکن مراجعه می­کنند تا صحت موارد بیان شده را بسنجند و به شکایات رسیدگی کنند.

مدیر بهداشت محیط حرفه­ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برای هر صنفی دستورالعمل­های اجرایی ارسال شده است تا اصناف براساس ضوابط مشخصی به مردم ارائه خدمت کنند، تصریح کرد: در خصوص فعالیت نانوایی­ها، متصدی نانوایی باید نان هر فرد را تحویل دهد و مردم در صورت امکان برای خرید نان از کارتخوان استفاده کنند که نحوه کار با کارتخوان­ها به مردم اموزش داده می­شود و بر روی دستگاه کارتخوان سلفون کشیده می­شود تا بتوان گندزدایی به صورت مداوم صورت گیرد.

مهندس حسنی با بیان اینکه کارکنان رستوران­ها باید در ابتدای ورود نکات بهداشتی را به مردم گوشزد کنند و وسائل ضدعفونی کردن و گندزدایی را در آشپزخانه و در سطوح مختلف رستوران به صورت مداوم انجام دهند، گفت: قنادی­ها نیز باید رعایت نکات بهداشتی را حین طبخ شیرینی انجام دهند و در آجیل فروشی­ها توصیه می­شود ضمن در دسترس نبودن آجیل و خشکبار برای عموم مردم، آجیلها به صورت بسته بندی شده و بهداشتی به مردم عرضه شود.

وی با اشاره به اینکه در محل­های سوخت گیری نیز به مردم توصیه می­شود حتی­الامکان اجازه دهند که تمام روند توسط متصدی پمپ بنزین انجام شود، افزود: ۲۶ شرکت خصوصی با مجوز اداره بهداشت در مکان­های خصوصی اجازه سم پاشی و گندزدایی دارند که نام و آدرس آنها در سایت معاونت بهداشتی در قسمت اصناف و مشاغل تحت عنوان شرکت­های سمپاشی موجود است که می­توانند برای ضدعفونی کردن ادارات و هتل­ها اقدام کنند.

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: 119 گروه بهداشتی در مشهد بر كار توزیع نذورات و رعایت اصول بهداشتی در اماكن محل برپایی عزاداریهای محرم و صفر نظارت می كنند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مهندس علی اصغر حسنی اظهار داشت: ‌این گروههای بهداشتی به صورت مستمر از اماكن برپایی اماکن عزاداری از جمله مساجد، تكایا، حسینیه ها، ایستگاههای صلواتی و خیمه های توزیع نذورات بازدید می كنند.

وی گفت: در شهرستان های تحت پوشش نیز به همین منظور 80 گروه بهداشتی در ایام محرم فعالیت می كنند.

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه افزود: در ماه محرم شاهد اوج حضور زائران داخلی و خارجی به خصوص در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در مشهد هستیم لذا در این ایام تكایا و هیات های مذهبی و همچنین ایستگاههای نذورات صلواتی فعال هستند.

وی دوره های آموزشی ویژه برگزاركنندكان مراسم مذهبی، توزیع پیامهای بهداشتی و نصب تابلوی تبلیغاتی حاوی پیامهای بهداشتی را از اقدامات حوزه بهداشت در این ایام ذكر كرد.

مهندس حسنی خاطر نشان کرد: ‌تمامی افرادی كه در تهیه و توزیع مواد غذایی در هیاتها و تكایا، مساجد و خیمه های عزاداری فعالیت می كنند به منظور جلوگیری از انتقال بیماری باید كارت بهداشتی دریافت كنند.

وی با تاكید بر لزوم رعایت بهداشت در محافل و مراسم عزاداری به ویژه در زمان پخت و تهیه غذا گفت: ‌هیاتهای مذهبی از پذیرفتن مواد غذایی با حجم زیاد از افراد ناشناس خودداری كنند.

مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشكی مشهد تهیه و نصب وسایل اطفاء حریق به منظور جلوگیری از حریق و كنترل آتش سوزی احتمالی، رعایت نظافت، شستشو و گندزدایی مستمر سرویسهای بهداشتی، انتقال و دفع بهداشتی زباله ها، استفاده از ظروف استاندارد بسته بندی غذا و استفاده نكردن از مواد رنگی غیرمجاز را از نكات بهداشتی مورد تاكید عنوان كرد.

وی با بیان اینكه مواد غذایی عرضه شده باید دارای پروانه بهداشتی باشند افزود: توزیع غذا از زمان آماده شدن آن تا زمان توزیع حداكثر باید دو ساعت باشد و در صورت نیاز به زمان بیشتر باید از یخچال استفاده شود.

مهندس حسنی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در ایام محرم  با سامانه پاسخگوی نظام سلامت به شماره ۱۹۰ تماس حاصل نمایند.

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

 یک واحد کارگاه تهیه آبلیمو به دلیل تخلفات عدیده بهداشتی پلمپ شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان، مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پیرو گزارشات مردمی و به دنبال بازدید تیم بازرسی مشترک کارشناسان بهداشت محیط و نیروی انتظامی از یک کارگاه تولید آبلیمو واقع در منطقه تحت پوشش مرکز بهداشت شماره 5 مشهد بازدید بعمل آمد که با توجه به شرایط کاملاً غیربهداشتی محل کارگاه و اقدام به تولید آبلیموی تقلبی بدون لیمو و استفاده از اسید و آب و نمک و مواد نگهدارنده، ضمن ضبط موارد تولید شده، این واحد تولیدی پلمپ گردید.

مهندس علی اصغر حسنی گفت: این کارگاه با تولید آبلیموی تقلبی و با جعل لیبل و درج آن اقدام به توزیع آن در گالن های 3 لیتری و 10 لیری در سطح بازار می نمود.

مهندس حسنی خاطر نشان کرد در این بازدید 2 هزار لیتر اسید، 50 بطری انواع اسانس و رنگ و 16 هزار لیتر آبلیمو که در حال بسته بندی و انتقال به بازار بودند، جمع آوری و پس از تکمیل پرونده مسئول کارگاه جهت اقدامات قانونی به مراجع قضایی معرفی گردید.

 

 

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به طرح تشدید نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در ماه مبارک رمضان اظهار از انجام بیش از 27 هزار بازدید از ابتدای ماه مبارک رمضان تا کنون خبر داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، مهندس علی اصغر حسنی با بیان اینکه طرح تشدید بازرسی تیم های بهداشت محیط از 14 اردیبهشت آغاز شده و تا 17 خرداد ادامه دارد خاطر نشان کرد: در این مدت 198 تیم بازرسی در قالب 383 کارشناس بر عملکرد مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی نظارت دارند.

مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره بر اینکه در این ماه از کلیه مواد غذایی مانند شله، حلیم، زولبیا و بامیه، نمونه برداری های لازم با هماهنگی با اتاق اصناف و اتحادیه های مربوطه به صورت مرتب انجام می شود، خاطر نشان کرد: در این مدت بیش از 24 هزار و 690 کیلوگرم مواد غذایی غیر قابل مصرف و فاسد شناسایی و معدوم شده است.

مهندس حسنی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هر گونه تخلف می توانند مراتب را به شماره 190 اطلاع دهند تا کارشناسان بهداشتی در اسرع وقت به آن رسیدگی کنند.

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

 

همزمان با ایام نوروز و ورود خیل عظیمی از زائران علی ابن موسی الرضا(ع) از پایانه های مشهد، تیم ستادی بهداشت محیط معاونت بهداشت با حضور در پایانه راه آهن مشهد و فرودگاه شهید هاشمی نژاد وضعیت بهداشتی این اماکن را مورد بررسی و نظارت قرار دادند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه با شروع طرح سلامت نوروزی و با توجه به اهمیت پایانه های شهری نظارت این اماکن بطور خاص توسط کارشناسان و بازرسان بهداشت محیط انجام می گیرد.

در همین راستا و براساس هماهنگی های صورت گرفته با هدف حفظ سلامت زائران، گروههای بهداشت محیط با استقرار در پایانه های فرودگاه، راه آهن و مسافربری شهر مشهد ضمن بازدید مستمر از اماکن موجود در این پایانه ها، کنترل مواد غذایی و شرایط بهداشت محیط را مورد بررسی و نظارت قرارداده و موارد نقص را مورد پیگیری فوری قرار می دهند.

گفتنی است از ابتدای آغاز طرح سلامت نوروزی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تا پایان سومین روز فروردین ماه بیش از 21 هزار و 326 بازدید از اماکن و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در مناطق تحت پوشش انجام گرفته که منجر به تعطیلی بیش از 40 واحد صنفی دارای شرایط نامناسب بهداشتی شده است.