این روزها در فضای مجازی اطلاعات غلطی درباره واکسیناسیون کرونا مطرح می شود که هسچ سند علمی ندارد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، شهروندان عزیز باید بدانند:
- هیچ سند علمی درباره فوت افراد، دو سال بعد تزریق وجود ندارد این مطالب هیچ سندی نداشته و نباید باور کنند.
- هیج سند علمی درباره نرفتن به حمام بعد تزریق واکسن وجود ندارد. فقط توصیه می شود محل تزریق زیاد حین استحمام لیف کشیده نشود که آسیب نبیند.
- هیچ سند علمی جامعی درباره عدم مصرف مولتی ویتامین و سایر ویتامینها وجود ندارد.
- هیچ تداخل جدی بین مصرف واکسن کرونا و مصرف داروهای روزانه افراد بیمار وجود ندارد مگر پزشک شما تداخل خاصی تشخیص دهد.
- هیچ سند علمی برای فشار دادن محل تزریق برای جذب بهتر واکسن وجود ندارد. اگر تزریق بدرستی انجام شود دیگر نیاز به اقدام خاصی نیست.
- هیچ سند علمی خاصی وجود ندارد که فرد قبل از بروز علائم شایع بعد واکسن (تب، درد، بدن درد و...) داروی خاصی مصرف کند.
- تاکنون هیچ مطالعهای واکسنهای مورد تایید در ایران را در یک بستر ، مورد مطالعه قرار نداده که ارجحیت یکی بر دیگری را نشان دهد. پس اولین واکسن بهترین واکسن است.
- قرار نیست شما بعد دریافت واکسن 100 درصد ایمن شوید و اصلا مبتلا نشوید شما دو هفته بعد دوز دوم به حداکثر ایمنی میرسید ولی بازهم احتمال ابتلای شما البته اکثرا بصورت خفیف می باشد.
- قرار نیست بعد دریافت واکسن، ماسک را کنار بگذاریم، دورهمی برویم و رعایت ها را کنار بگذاریم . تا واکسینه شدن 80 درصد جمعیت و خروج از گرفتاری واریانتها باید رعایت ها به جد ادامه یابد.
- بالاترین تاثیر واکسن ها بر کاهش قابل توجه بستری و فوت است اما باز هم صد در صد نیست پس اگر شنیدید کسی بعد دریافت واکسن بازهم مبتلا شده زیاد نگران نباشید و واکسن را جدی بگیرید.
بدلیل واکسن زدن نه تست کرونایتان مثبت شده و نه مبتلا می شوید. نیازی به قرنطینه هم نیست . البته ممکن است کسی قبل از واکسن زدن به ویروس آلوده شده و بعد مبتلا شود.
![]()

