معاونت بهداشت

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به نتایج پیمایش ملی کووید 19، کم‌توجهی‌ و بی‌توجهی‌ گروهی از جامعه نسبت به توصیه‌ها و هشدارهای کرونایی را نگران‌کننده دانست.

به گزارش روایط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر سید کاظم فرهمند گفت: پيمايش ملی كووید 19 مطالعه‌ای است كه به‌صورت پيمايش‌های مقطعی متوالی در سطح ملی با هدف پايش ميزان آگاهی، خطر درک شده، رفتارهای بهداشتی پيشگيرانه، مؤلفه‌های روانشناختی و نيازهای ضروری درخصوص كوويد 19 در جمعيت ايرانی به مدت 8 هفته متوالی طراحي شده و از فروردين ماه امسالتوسط دانشگاه علوم پزشکی ایران و با همکاری مدیریت سلامت روانی، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد دانشگاه های علوم پزشکی در کشور در حال اجرا است.

دکتر فرهمند خاطر نشان کرد: پرسشنامه اين مطالعه الگوی بومی‌سازی شده  و توسط دفتر اروپايی سازمان جهانی بهداشت برای استفاده توسط همه كشورها توصيه شده که در کشور ایران از اواسط فروردین ماه  در دو قالب آنلاين و تلفنی در حال اجرا ست. وی محدوده سنی پاسخ‌دهندگان را 18 تا 90 سال و اظهار داشت بر اساس نتایج بدست آمده در هفته های اول پیمایش اكثر قريب به اتفاق پاسخ‌دهندگان آگاهی خوبی از اقدامات مهم مؤثر در پيشگيری از كرونا داشتند، به اين ترتيب كه در مورد هريک از اقدامات پيشگيرانه افراد با درصدهای مشخص شده پاسخ صحيح دادند؛ دکتر فرهمند افزود: علاوه بر آگاهی از اقدامات پيشگيرانه، مردم عملكرد خوبی هم از نظر اقدامات مؤثر در پيشگيری از كرونا داشتند، به اين ترتيب كه در مورد هريک از اقدامات پيشگيرانه افراد با درصدهای مشخص شده اظهار داشتند كه اقدامات پيشگيرانه را انجام می‌دهند.قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ضمن ابراز نگرانی از کم‌توجهی‌ها و بی‌توجهی‌های مردم نسبت به توصیه‌ها و هشدارهای کرونایی به ویژه در هفته های اخیرگفت: بر اساس نتایج این پیمایش و پايش آگاهی، خطر درک شده، رفتارهای بهداشتی پيشگيرانه، متاسفانه در خرداد ماه با عنایت به اینکه آگاهی مردم ايران نسبت به علائم و نحوه انتقال بيماری كوويد 19 بسيار بالا است، اما با این وجود خطر و شدت خطر درک شده مردم نسبت به ابتلای به این بيماری با توجه به شناخت موجود از آن پايين است و میزان این نگرانی با توجه به کاهش قابل توجه همکاری‌های مردم با خادمان حوزه سلامت در بحث مبارزه با کرونا و افزایش آمار مبتلایان  بیش از پیش شدت یافته است.

دکتر فرهمند از مردم خواست با جدی گرفتن توصیه های بهداشتی و رعایت پروتکلهای اعلام شده همکاری کامل را با متولیان سلامت داشته باشند تا ضمن برخورداری خود و عزیزانشان از سلامت به شکست کرونادر کشور کمک نمایند.

 

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

همه ­گیری ویروس کرونا در کشور توجه جامعه و همچنین متخصصین را به عوامل موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن معطوف نموده است. به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مطالعات متعددی بر اهمیت تقویت سیستم ایمنی بدن انسان تاکید دارد. با ورود ویروس، باکتری و دیگر ارگانیسمها به بدن، سیستم ایمنی بدن فعال شده و دفاع خود را آغاز می­کند. گرچه سیستم ایمنی همیشه برای پیشگیری از ورود میکروب به بدن موفق نیست اما میتواند در سرعت بهبودی بیماری کمک کند.

دکتر زهرا اباصلتی اظهار داشت: یکی از بهترین راهها برای تقویت سیستم ایمنی و سلامتی، سالم خوردن است (healthy eating) زیرا آنچه که یک فرد می­خورد، مهمترین فاکتور برای تعیین سلامتی او می­باشد. وی افزود: خوردن غذاهای سالم و غنی از آنتی اکسیدان مانند میوه ها و سبزیجات، غلات کامل و پروتئین گوشت لخم از مهمترین راهکارهای حفظ سلامتی و تقویت سیستم ایمنی برای مقابله با عفونت و بیماری می باشد.

دکتر اباصلتی از 10ماده غذایی و خواص آن که میتواند سیستم ایمنی را تقویت کند به شرح ذیل نام برد:

عسل

خصوصیات آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریال عسل سیستم ایمنی و گوارشی را ارتقاء میدهد. آنتی اکسیدان ها در برداشتن رادیکال های آزاد از بدن موثر هستند.

سیر

بوی سیر باعث کاهش مصرف و بهره­برداری از مزایای سیر می شود. عطر تند سیر ناشی از ترکیبات سولفور مانند آلیسین می­باشد. دانشمندان عقیده دارند که آلیسین آنزیم های موثر در عفونتها را بلوک می کنند. بعضی از مطالعات بلعیدن سیر برای دور کردن و پیشگیری از سرماخوردگی را پیشنهاد می کند. سیر همچنان می تواند با غذاهای پخته مصرف شود. دریافت سیر ریسک سرطان معده، روده بزرگ و مری را کاهش می دهد. برای تقویت سیستم ایمنی، سیر را به سبزیجات سرخ شده یا مزه دار کردن غذا و یا غلات اضافه کنید.

گریپ فروت

نصف یک گریپ فروت بیش از 60 درصد نیاز ویتامین ث روزانه را دارا می باشد و خوردن گریپ فروت می تواند به جذب دیگر مواد مغذی اساسی در بدن مانند آهن کمک کند. افرادی که بطور منظم غذاهای حاوی ویتامین ث دریافت می­کنند علایم کمتر و کوتاهتر از سرماخوردگی خواهند داشت. بعنوان درمان از ترکیب گریپ فروت با دارچین استفاده کنید.

زنجبیل

زنجبیل که گاهی برای درمان حالت تهوع توصیه می­شود دارای خواص آنتی اکسیدان و ضد التهاب بالایی می باشد. یک مطالعه مروری بر 60 مقاله نشان می دهد که زنجبیل اثرات مفیدی روی بیماری هایی مانند چاقی، بیماری قلبی و دیابت دارد. همچنین حاوی ترکیبات حمایت کننده سیستم ایمنی مانند بتاکاروتن و کاپسایسین می باشد. شما می توانید زنجبیل را به غذا و یا به چای خود اضافه کنید.

لیمو

لیمو حاوی ترکیباتی بنام بیو فلاونوئیدها می باشد که باعث از بین رفتن رادیکال های آزاد سرطان زا هستند. همچنین حاوی ویتامین ث می­باشد (شما می توانید نیمی از نیاز روزانه خود را از یک لیمو دریافت کنید) بنابراین اضافه کردن آب لیمو به غذا یک راهکار ساده برای محافظت خود بر علیه سرماخوردگی و دیگر عفونتها می باشد. یک راه ساده برای دریافت مقدار نیاز روزانه ویتامین ث، نوشیدن آب لیمو هست چه بصورت خنک و یا گرم. همچنین استفاده از آب لیموی  روی سبزیجات آن ها را خوشمزه تر می کند.

سیب

برابر با مطالعه سال 2015 خوردن یک سیب در روز،نیاز به استفاده از تجویزات پزشکی را کمتر می کند. و بر اساس یک پژوهش هدایت شده توسط گروه محقق در انگلستان در کسانی که بطور مرتب سیب می خورند علایم آسم کمتری گزارش شده است. سیب حاوی فیبر بالایی است که به کاهش التهاب در ضمن عفونت کمک می کند.

سوپ مرغ

سوپ مرغ به فروکش کردن علایم سرماخوردگی کمک می کند. احتمالا بدلیل انکه سوپ گرم می تواند مخاط بینی را رقیق کند بطوریکه بتواند به آسانی اثر پاک کنندگی داشته باشد. سوپ بطور کلی در هنگام بیماری باعث افزایش آب رسانی به بدن می شود. اگر شما بخواهید می توانید سوپتان را با مواد مغذی مانند پیاز، هویج و گیاهان سنتی چاشنی دار کنید. علاوه بر ان غذاهای پر پروتئین مانند گوشت لخم و گوشت ماکیان دارای روی بالایی می باشند روی ماده معدنی هست که تولید سلولهای سفید خون و تی سلها (سلول های ایمنی) را  افزایش می دهد تا بدن با عفونت مبارزه نماید. منابع دیگر روی، صدف، مغزها، غلات کامل و لوبیاها می باشد.

قارچ

قارچ ها یک اسلحه قوی در خاموش کردن سرماخوردگی، انفلوانزا و دیگر عفونتها هستند. مطالعات انجام شده روی قارچ تازه، قارچ خشک شده و عصاره نشان می دهد که قارچ ها خواص ضد ویروسی و ضد باکتری و ضد تومور دارند.

توت ها

توت­ها از ویتامین ث و بیو فلاونوئیدها و فیتوکمیکال ها غنی می باشند و بعنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند و از آسیب به سلول پیشگیری می نمایند. یک فنجان از توت فرنگی محتوی 100 میلی گرم ویتامین ث می باشد که تقریبا معادل یک فنجان آب پرتقال هست. توت سیاه مانند زغال اخته از نظر مقدار بیو فلاونوئیدها بالا هستند. برای تحریک و تقویت سیستم ایمنی یک پیاله مخلوط ازتوتها بخورید.

ماهی

ماهی غنی از اسید چرب امگا سه و دیگر چربی های سالم که به فعالیت سلول های سفید کمک می کنند می باشند. امگا سه نقش مهمی در تولید ترکیباتی دارد که به تنظیم ایمنی در بدن و محافظت از آسیب به بدن در برابر واکنشهای عفونت زا کمک می کند. بهترین راه برای دریافت اسید چرب امگا سه (دکوزاهگزاانوئیک اسیدDHA)و ایکوزاپنتاانوئیک اسید(EPA) خوردن ماهی چرب مانند ماهی تن، ماهی سالمون و ماهی خال مخالی می باشد. شما می­توانید امگا سه را نیز از طریق کپسولهای روغنی ماهی یا مکمل جلبک هم دریافت نمایید. منابع دیگر اسید چرب امگا سه آلفا لینولئیک اسید (ALA) دانه بذر کتان، روغن بذر کتان، دانه چیا، شاهدانه و گردو می باشد. 

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

آزمایشگاه تشخیص مولکولی کووید19 معاونت بهداشت دانشگاه، مستقر در مرکز سل رفرانس شمال شرق کشور با حمایتهای معاون بهداشت دانشگاه، با ظرفیت روزانه 50 نمونه به شبکه آزمایشگاهی تشخیص کووید 19 پیوست.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان، مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این آزمایشگاه در راستای سیاست‌های گسترش تشخیص دقیق و سریع بیماری کووید 19 به منظور مدیریت و کنترل این بیماری و خدمات رسانی بهتر به بیماران و مراجعین راه اندازی شد.

دکتر محمد حسن درخشان اظهار داشت: آزمایشگاه فوق که مطابق با استانداردهای مرجع سلامت طراحی و راه اندازی شده است دارای بخش‌های پذیرش نمونه، پردازش نمونه و بخش مولکولی و با  قابلیت روزانه  50 تست در هر شیفت کاری می باشد. وی افزود: افزایش تست روزانه کرونا از برنامه های در دست اقدام حوزه بهداشت می باشد.

دکتر درخشان در خصوص ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در انجام تست کرونا گفت: با احتساب ظرفیت سه آزمایشگاه ویروس شناسی در بیمارستان امام رضا(ع)، بیمارستان امام حسین(ع) و جهاد دانشگاهی ، اکنون ظرفیت انجام تست مولکولی دانشگاه در کووید 19 به بیش از600  تست در روز رسیده است .

شایان ذکر است تجهیز و فعال شدن این آزمایشگاه با  با حمایت های معاون بهداشت دانشگاه، پشتیبانی معاون اجرایی معاونت بهداشت و مساعدت و همکاری مسئول فنی آزمایشگاه مرجع سل رفرانس شمال شرق کشور انجام شده است.

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در قالب طرح بسیج ملی مقابله محیطی با ویروس کرونا طی هفته گذشته 6163 مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی در مناطق تحت پوشش دانشگاه  بازدید و متصدیان آن مورد آموزش های لازم قرار گرفته اند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، مهندس علی اصغر حسنی با بیان اینکه بسیج مقابله محیطی با کووید‏‏‏-۱۹ از ابتدای شیوع ویروس کرونا در مناطق تحت پوشش دانشگاه در حال اجراست و تا زمان حذف این ویروس نیز ادامه خواهد داشت گفت: در این راستا ۱۸۰ تیم بازرسی بهداشت محیط در مشهد و شهرستان های تابعه با هدف پیشگیری از کرونا بر فعالیت واحدهای تولید و عرضه مواد غذایی و مراکز پرتردد نظارت دارند.

وی با اشاره به اینکه در هفته گذشته حدود 1724 امکنه عمومی مورد بازدید، نظارتهای بهداشتی و آموزش قرار گرفته اند خاطر نشان کرد: به منظور پیشگیری و کنترل ویروس کووید‏‏‏-۱۹ دستورالعمل­های بهداشتی به تمامی اماکن عمومی ارسال شده است و در صورت تخلف با جدیت برخورد خواهد شد.

مهندس حسنی گفت: در قالب این برنامه در هفته قبل 30 واحد صنفی تهیه و توزیع مواد غذایی و 19 امکنه عمومی متخلف به دلیل رعایت نکردن اصول بهداشتی مرتبط با کرونا با هماهنگی مقام قضایی تعطیل شده­اند.

وی همچنین با توجه به حساسیت رعایت پروتکل­های پیشگیری از کرونا در نانوایی­ها افزود: در همین راستا طی هفته گذشته از 963 واحد نانوایی بازدید و جهت 89 نانوایی متخلف اخطاریه صادر شده است.

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه بسیج مقابله محیطی با کووید ‏‏‏-۱۹ و نظارت بر واحدهای صنفی تهیه و توزیع غذا، اماکن عمومی و مکانهای پر ازدحام تا پایان شکست کرونا ادامه خواهد داشت از مردم خواست همکاری لازم را برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا داشته باشند.

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مردان نسبت به زنان بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر سید کاظم فرهمند با اشاره به فرارسیدن هفته جهانی سلامت مردان از 15 لغایت 21 ژوئن مصادف با 26 خرداد لغایت 1 تیرماه گفت: درسال جاری با توجه به شیوع کووید 19 در دنیا و شدت ابتلا و مرگ و میر مردان نسبت به زنان سبب شده است این موضوع درصدر مسایل مطرح شده در هفته فوق قرار گیرد.

دکتر فرهمند در همین راستا اظهار داشت: گرچه همه افراد جامعه از هر دو جنس در هر سن و سالی در معرض خطر کرونا ویروس هستند، اما سن و جنس به عنوان دو فاکتور مهم در ابتلا یا شدت علایم تاثیرگذاراست. وی با تاکید بر اینکه ابتلا ، شدت بیماری و مرگ ناشی از کرونا در سالهای پایانی میانسالی و دوره سالمندی بیشتر است گفت: همچنین تاکنون موارد آلودگی وشدت ابتلا و مرگ و میر در مردان بیشتر از زنان بوده است.

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه ویژگیهای بیولوژیک مردان را یکی از عواملی برشمرد که در ابتلا و شدت بیشتر عوارض کووید 19 در مردان نقش زیادی دارد و در نقاط مختلف دنیا مورد تاکید می باشد. پروفایل اجتماعی و مسئولیت شغلی مردان یکی  دیگر از این عوامل می باشد که وی به آن اشاره نمود و خاطر نشان کرد: باید به این نکته توجه شود که شاغل یودن اکثر مردان به عنوان نان آور خانواده سبب می شود که تماس های آنان با محیط خارج از خانه بیشتر از سایر افراد خانواده بوده و در معرض خطر بیشتری قرار گیرند.

وی تاکید کرد: مردان باید با رعایت اصول پیشگیرانه و حفاظت شخصی در محیط خارج از منزل و محل کار، به حفظ سلامت خود در مقابل کووید 19 کمک نمایند.

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه، مسئولیت خانوادگی مردان برای خرید اقلام مورد نیاز خانواده، تاثیر مسائل فرهنگی در مردان و داشتن باورهای غلط مبنی بر قوی بودن مردان نسبت به زنان و در نتیجه مغفول ماندن تمرکز بر سلامت مردان، آمار بیشتر بیماری های مزمن در مردان، بیشتر بودن رفتارهای ناسالم در مردان نسبت به زنان و مصرف بیشتر دخانیات در مردان را مهمترین عوامل ابتلاء بیشتر مردان به کووید 19 عنوان نمود.

دکتر فرهمند هفته جهانی سلامت مردان را فرصت مغتنمی جهت اطلاع رسانی و حساس سازی جامعه مردان و سیاستگذاران و برنامه ریزان درخصوص بیماری کووید 19 و تشویق مردان به مشارکت در توسعه ی برنامه های بهداشت برشمرد.