16اکتبر مصادف با 25 مهرماه 1403 روز جهانی غذا و شعار آن «حق داشتن غذا، برای زندگی بهتر و آینده ای بهتر» تعیین شده است.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با وجود اینکه کشاورزان جهان، غذای کافی برای تغذیه حتی بیشتر از جمعیت جهان تولید میکنند، اما گرسنگی همچنان ادامه دارد و حدود 733 میلیون نفر در جهان به دلیل شوکهای آب و هوایی مکرر، درگیریها، رکود اقتصادی و نابرابری با گرسنگی مواجه هستند که این امر به شدت بر اقشار فقیر وآسیب پذیر تاثیر میگذارد و منعکس کننده نابرابریهای گسترده در بین کشورها و در داخل کشورها است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه دکتر مجید جعفری نژاد افزود: همه آحاد بشر حق دارند غذای کافی داشته باشند و غذای کافی به مفهوم تنوع، تغذیه، مقرون به صرفه بودن آن، دسترسی و ایمنی غذایی است اما رژیم های غذایی ناسالم عامل اصلی همه اشکال سوء تغذیه اعم از کمبود ریز مغذی ها و اضافه دریافت کالری هستند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر در اکثر کشورهای دنیا و طبقات اجتماعی- اقتصادی مختلف، افراد آسیب پذیر اغلب مجبور میشوند به غذاهای اصلی یا غذاهای ارزان تر که می تواند ناسالم باشند تکیه کنند، در حالی که برخی دیگر از در دسترس نبودن غذاهای تازه یا متنوع رنج میبرند و اطلاعات لازم برای انتخاب یک رژیم غذایی سالم را ندارند.
دکتر جعفری نژاد با بیان اینکه گرسنگی و سوء تغذیه با بحرانهای طولانی مدت نظیر درگیریها، رویدادهای شدید آب و هوایی و شوک های اقتصادی تشدید می شود، خاطر نشان کرد : سیستمهای کشاورزی، دربرابر بلایا و بحرانها، به ویژه اثرات تغییرات آب وهوایی آسیب پذیر هستند، اما در عین حال با ایجاد آلودگی خاک، آب و هوا را تخریب میکنند و به انتشار گازهای گلخانهای و از دست دادن تنوع زیستی کمک میکنند.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه ادامه داد: با تغییر سیستم های کشاورزی، پتانسیل زیادی برای کاهش تغییرات آب و هوایی و حمایت از زندگی صلح آمیز، انعطاف پذیر و فراگیر برای همه وجود دارد و تامین یک دنیای غذایی امن و مغذی برای همه، نیاز به سرمایه گذاری گسترده، نوآوری، علم، فناوری و همکاری گسترده بین دولت ها، بخش خصوصی، موسسات دانشگاهی و تحقیقاتی و جامعه مدنی دارد.